Al helemaal klaar voor de reis?!

“Zo, het schiet al op hé”, zeggen vrienden en bekenden die weten dat we over 3 weken vertrekken. “Al druk bezig met koffers inpakken zeker”, voegen ze er nog eens optimistisch aan toe. Jazeker, het schiet al op. Maar koffers inpakken? Nee, daar ben ik nog helemaal niet aan toegekomen. Vermoedelijk doe ik dat de dag voor vertrek. “Wat een luxe zeg, om er zomaar 2 maanden tussenuit te piepen”, verzucht een kennis terwijl hij probeert de jaloezie in zijn stem te onderdrukken. Zeker, een luxe. Maar niet een die je in de schoot geworpen krijgt. Tenzij je de Staatsloterij wint natuurlijk. Maar de kans om die te winnen is nog kleiner dan de kans om onder een vallende boom terecht te komen.

Wat is daarop uw antwoord?

Natuurlijk vervullen we trouw de plichten die de voorbereidingen van de reis aan ons stelt. Het lijkt wel een huwelijk: zult gij zorgen voor de juiste papieren? Wat is daarop uw antwoord? ‘Ja’. Zult gij ervoor zorgen dat het juiste vervoermiddel gereed staat. Uw antwoord is? ‘Ja’, knikken we braaf. En zult gij er ook voor zorgen dat uw huwelijksbeloften gestand gedaan worden in Las Vegas? Oeps, daar ben ik nog mee bezig. Andere vraag graag! Zullen jullie samen ervoor zorgen dat alles voor uw vertrek thuis geregeld is? Natuurlijk.

En zover waren we eigenlijk 2 weken geleden ook al. Wat is dat toch met reizen, dat je denkt zeeën van tijd te hebben en je uiteindelijk met een bezweet hoofd 1 dag van tevoren bedenkt dat het groene T-shirtje dat PER SE mee moet, nog niet gewassen is. It’s a kind of magic dat, op het moment dat je je koffer gaat inpakken, je lievelingsspijkerbroek gewoon weg is. Alsof hij niet meewil op reis. Huishouden van Jan Steen zul je misschien denken. Nee hoor. Nou ja, niet echt. Af en toe gewoon iets even weg, dat dan wel. En dus bij voorkeur als je het hebben moet. Vaak ook omdat ik iets opberg op een plek ‘om het niet kwijt te raken’. Wat dus vervolgens het geval is omdat ik vergeten ben waar ik het opgeborgen heb. En tijd. Die ben ik ook vaak kwijt. Hoe dichterbij het vertrek, hoe mee ik op zoek ga naar een dag tussen maandag en dinsdag in.

Genieten in een huurcamper

Maar, het goede nieuws is dat eenmaal weg, eenmaal in het vliegtuig, eenmaal in de camper, het grote genieten kan gaan beginnen. Dan is de road ahead helemaal van ons. De tijd in ons bezit en het vergeten truitje snel vervangen door een nog veel leuker exemplaar. Maar tot die tijd schiet het zeker al op maar klaar voor de reis? Dacht het nog niet! Pfieuw…gelukkig nog 3 weken!