Bryce Canyon, Capitol Reef en Moab

Met de camper door Capitol Reef

Na een rit van 2 uur kwamen wij aan op de camping in Bryce Canyon. We hadden even wat tijd nodig om bij te komen. We hebben een heerlijke maaltijd bereid en daarna op weg naar Bryce. Aangezien we de zonsondergang wilde zien zijn we vanaf Sunrise Point naar Sunset Point gewandeld over de Queen Victoria Trail. Tijdens deze wandeling heb je al een prachtig uitzicht over Bryce Canyon maar eenmaal aangekomen bij Sunset Point heb je echt een adembenemend uitzicht over de Canyon. De kleuren veranderen per minuut in Bryce Amphitheater. We hebben een wandeling gemaakt over de Thors Hammer Trail die dwars door de Canyon gaat met een mooi uitzicht over de Hoodoo’s van Bryce. De zon was nu bijna onder dus tijd voor ons om terug te gaan naar de camping. Aangezien de temperatuur heel snel daalt zijn we op tijd gaan slapen.

Capitol Reef

We stonden weer vroeg op om onze reis te vervolgen richting Capitol Reef National Park. Na ongeveer 2,5 uur rijden kwamen we aan bij het Visitor Center waar we een ranger om suggesties vroegen. De scenic drive van Capitol Reef is gewoon met de camper te bereiden maar veel van de punten zijn alleen te bereiken via een onverharde weg. We reden een gedeelte van de Grand Wash maar vonden het niet verantwoord om deze weg af te rijden en zijn gekeerd. Aan het einde van de route en zelfs tijdens het rijden heb je een mooi uitzicht over het park. Aangezien we 2 nachten in Moab wilde verblijven zijn we na ons bezoek aan Capitol Reef doorgereden naar Moab. Een rit van zo’n 3 uur. Onderweg verandert het uitzicht heel vaak en deze route was ook een van de mooiste die we gezien hebben. Onderweg hebben we koeien en zelfs herten gespot langs de weg.

Moab

Eenmaal aangekomen in Moab hebben we eerst even gezwommen en daarna zijn we het dorpje in gegaan. Een leuk dorpje waar je veel excursies kunt maken met een mountainbike of ATV/Jeep. Moab is erg populair bij mountainbikers vanwege de beroemde Slickrock Bike Trail. Wij hebben geen excursie geboekt omdat we zoveel mogelijk tijd wilden doorbrengen in Arches.