Camper huren in Botswana

camper huren in Botswana

Hoewel Botswana weinig wegen kent, is het juist een ideaal land om met een camper te doorkruisen. Als u hoofdzakelijk geïnteresseerd bent in Afrika’s wildlife is Botswana een absolute aanrader. De wegen die er zijn, leiden namelijk naar prachtige natuurparken. Zo vindt u het Gemsbok Nationaal Park in het zuiden en het Chobe Nationaal Park in het noorden. Een camper huren in Botswana via Worldwide Campers is eenvoudig en in 5 makkelijke stappen heeft u een camperhuur offerte op maat.

Het natuurschoon van Botswana

Met iets meer dan 2 miljoen inwoners en een grootte vergelijkbaar met Frankrijk, is Botswana één van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Circa 10 procent van de bevolking woont in de zuidelijk gelegen hoofdstad Gaborone. Daarnaast wonen ongeveer 1 miljoen mensen minder dan 100 kilometer van Gabarone vandaan. Het land is veel minder toeristisch dan Zuid-Afrika of Tanzania. Vooral in het noorden van het land, waar de vele natuurparken zich bevinden, wonen zeer weinig mensen. Hierdoor is het aandeel wildlife en natuurschoon des te groter.

Met de camper door Chobe Nationaal Park

Botswana heeft verschillende prachtige natuurparken, waar de meest uiteenlopende diersoorten leven. Het is één van de beste safari-landen ter wereld. Vooral het Chobe Nationaal Park, waar je in een dag de gehele ‘Big Five’ kan bewonderen. Het park is uiterst geschikt voor een self-drive safari, waarbij u wel een 4WD camper nodig hebt. Deze kunt u huren via WorldWide Campers bij camperleverancier Britz, 40 minuten verderop in het plaatsje Kasane. Meer informatie over alle must-sees in Botswana, leest u hier.

Een camper huren in Botswana

In Botswana biedt WorldWide Campers het noordelijk gelegen Maun en Kasane als verhuurlocaties aan. Beide locaties liggen dicht bij de populaire natuurparken en bezienswaardigheden. Tevens biedt WorldWide Campers de mogelijkheid om uw camperrondreis door Botswana te combineren met een bezoek aan een of meerdere Afrikaanse buurlanden zoals Namibië en Zimbabwe.