Camper huren in Maun

Camper huren in Maun

Maun is de toerismehoofdstad van Botswana, gelegen in het centrale noorden. Hierdoor is Maun een uitzonderlijke mix van moderne bouw, zoals winkelcentra en hotels, en inheemse hutten van de lokale stammen. Maun is tevens de ingang van de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld, waardoor het veel bedrijvigheid trekt. Daarnaast kunt u ook een camper huren in Maun  en de Makgadikgadi en Nxai zoutpannen bezoeken. Het stadje heeft een eigen vliegveld, waar u met een tussenstop in Johannesburg, Zuid-Afrika naartoe kunt vliegen.

Met de camper door Okavango Delta

De Okavango Delta is de meest bezochte streek van Botswana. Door dit gebied stroomt de 1400 kilometer lange Okavango rivier richting de Kalahari woestijn. Maar voor het de woestijn bereikt, springt de rivier uiteen in talloze kanalen, rivierstroompjes en moerassen, waardoor er een deltagebied is ontstaan zo groot als Zwitserland. De weidse grasvlaktes tussen de moerassen trekken veel diersoorten aan, waardoor u prachtige safari’s kunt maken in dit gebied. Naast een safari, kunt u ook kiezen voor een boottocht of paardrijdtocht. De beste tijd om de Okavango Delta te bezoeken is tussen april en oktober.

De zoutpannen van Makgadikgadi en Nxai

U kunt vanuit Maun in westelijke richting naar Nata rijden. Halverwege deze route vindt u de ingang van de Nxai Pans. Verderop in deze route ligt ook het Makgadikgadi Pans Nationaal Park, waar de zoutpannen Ntwetwe en Sowa liggen. Deze zoutpannen vormen de overblijfselen van een meer dat ooit het grootste meer van Afrika moet zijn geweest. In het regenseizoen vullen de zoutpannen zich met een kleine laag water, waardoor er onder andere zebra’s en flamingo’s leven.

Camper huren in Maun

WorldWide Campers biedt Maun aan als verhuurlocatie in Botswana, omdat het stadje dichtbij de bekende natuurparken en bezienswaardigheden ligt. Naast Maun heeft WorldWide Campers ook een verhuurlocatie in het dorpje Kasane, waar u de camper kunt ophalen of inleveren. De camperleverancier in beide plaatsen is Britz. Maak in het menu hiernaast eenvoudig en snel een offerte voor camperhuur in Maun.