Camper huren Windhoek

camper huren in windhoek

Windhoek is de hoofdstad en tevens grootste stad van Namibië. Toch is het kleinschalig en ruimtelijk opgezet, waardoor u niet snel zult verdwalen. De stad ligt midden in Namibië, in een heuvelachtig gebied op een hoogte van1650 meter. Nabijgelegen ligt de enige internationale luchthaven van Namibië, waardoor een camper huren in Windhoek een goede optie is, als u een unieke rondreis door Namibië wilt maken.

Een moderne stad midden in Namibië

Windhoek is een moderne stad met veel westerse invloeden, die mixen met de lokale cultuur. Namibië is tweemaal gekolonialiseerd geweest, eenmaal door Duitsland en eenmaal door Zuid-Afrika, en werd onafhankelijk in 1990. Door deze geschiedenis zijn er nog veel Duitse bouwwerken te vinden en wordt er naast Engels nog Afrikaans en in mindere mate Duits gesproken.

Windhoek als begin van uw camperreis

Vanaf Windhoek kunt u een mooie rondreis maken door Namibië. U kunt eerst naar het noorden trekken, waar u via Otjiwarongo kan rijden en het unieke Etosha National Park kan bewonderen. Dit natuurgebied heeft een enorme zoutpan van meer dan 4800 km2, wat zelfs waarneembaar is vanuit de ruimte. In het park is ontzettend veel wildlife te zien, zoals leeuwen, olifanten en neushoorns. Na deze safari kunt u doortrekken naar de kust en via zeestadje Swakopmund richting de Namib Woestijn rijden.

In de Namib Woestijn vind u de Sossusvlei, wat wereldberoemd is vanwege de rode zandduinen. Verder naar het zuiden is de Fish River Canyon een absolute aanrader. Dit is één van de grootste canyons ter wereld, met een lengte van 160 km en kloven van 550 meter diep. Hoe u de route ook indeelt, Namibië biedt u fantastische uitzichten en unieke diersoorten.

Een camper huren in Windhoek

In Namibië biedt WorldWide Campers de hoofdstad Windhoek, in het midden van het land, als verhuurlocatie aan. Leveranciers, die campers aanbieden in Windhoek, zijn Bobo, Britz en Maui. Maak in het menu hiernaast eenvoudig en snel een offerte voor camperhuur in Windhoek.