Camper huren Finland

camper huren in Finland

Geniet van de vele meren en de eindeloze zomers in Finland

Met een camper van WorldWide Campers ontdekt u dit land op een ontspannen en comfortabele manier. Ga op zoek naar de rendieren in Lapland, maak gebruik van de heerlijke sauna’s en maak kennis met de vriendelijke Finse bevolking. In Finland heeft u bij een rondreis per camper ongekende vrijheid, want in Scandinavië geldt het unieke Allemansrecht. Dit houdt onder meer in dat u uw camper 24 uur vrij mag parkeren mits dit niet in een natuurreservaat of ander beschermd natuurgebied is en het geen schade aan de omgeving veroorzaakt. Ook een camper huren in Finland? Maak dan geheel vrijblijvend een camperhuur offerte via onze website.

Een camper huren in Finland voor een rondreis vanaf o.a. Helsinki

In Finland biedt WorldWide Campers campers te huur aan van verhuurbedrijf Touring Cars en McRent. U kunt hier uw huurcamper ophalen in Helsinki, in Rovaniemi (de hoofdstad van Fins Lapland) of in Turku. Uiteraard kunt u uw camper ook ophalen in de ene stad en in de andere weer inleveren, zodat u zelfs van Helsinki naar Lapland kunt rijden als u niet zoveel tijd heeft voor uw camperreis. Maar het mooist is natuurlijk om wat meer tijd uit te trekken en met uw camper een echte rondreis te maken waarbij u het grootste deel van Finland kunt zien. Zo kunt u vanaf Helsinki met uw camper dwars door het bosrijke binnenland en het beroemde Finse merengebied naar Lapland rijden. Hier aangekomen is het een aanrader om een kampeerplek te zoeken in de buurt van Salla. Met een beetje geluk ziet u hier rendieren. Komt u ze niet in het wild tegen, breng dan een bezoek aan het Salla rendierpark. Hierna kunt u uw camper rondreis vervolgen en langs de Poolcirkel naar de hoofdstad van Lapland, Rovaniemi, rijden. Hiervandaan kunt u met uw camper helemaal doorrijden over de uitgestrekte toendra tot aan de Noordkaap. Maar u kunt vanaf Rovaniemi ook langs de westkust afzakken, terug naar naar Helsinki. Uiteraard kunt u deze rondreis ook andersom maken, wanneer u uw camper ophaalt in Rovaniemi. Deze stad is ook de beste startlocatie wanneer u uw rondreis per camper wilt beperken tot Lapland en de Noordkaap.

Nog verder met uw camper door Scandinavië

Een camper huren in Finland en Scandinavië voor een langere periode? Bij WorldWide Campers mag u met uw camper ook vanuit Finland doorrijden naar Zweden en Noorwegen. De enige voorwaarde is dat u uw huurcamper na uw rondreis weer inlevert in het land waar u de camper heeft opgehaald. Heeft u nog vragen over de kilometerpakketten, inventaris of de verzekering die nodig zijn bij het huren van een camper in Finland? Neem dan contact op met een van onze camperspecialisten.