Camper huren Reykjavik

camper huren in Reykjavik

Een camper huren in Reykjavik voor een rondreis door de overweldigende natuur van IJsland? Huur dan een camper om dit land vol schitterende vulkanen, geisers, meren en gletsjers uitgebreid te verkennen. Ongeveer twee-derde van alle inwoners van IJsland woont in de hoofdstad Reykjavik of directe omgeving. Uiteraard ligt ook het internationale vliegveld Keflavík in de buurt van de hoofdstad. U kunt hier direct bij aankomst uw huurcamper ophalen en beginnen aan uw rondreis, maar u kunt natuurlijk ook eerst een of twee dagen nemen om Reykjavik te ontdekken. De hoofdstad bruist van het culturele leven met diverse musea, een concertzaal, mooie winkels en veel gezellige restaurants en cafés. Breng vooral ook een bezoek aan de 74 meter hoge Hallgrimskerk voor een schitterend uitzicht over het centrum. Een nog wijdser uitzicht heeft u vanaf de tafelberg Esja ten noorden van de stad, aan de overkant van de baai Faxaflói.

De ongerepte natuur van IJsland ontdekken vanuit Reykjavik

Vanuit Reykjavik is het mogelijk om een rondreis per huurcamper te maken die voornamelijk langs de fjordenkust gaat en uiteindelijk ook weer eindigt in de hoofdstad. Zo ziet u echt alles wat IJsland te bieden heeft. U komt op uw route onder meer langs Nationaal Park Skaftafell waar u heerlijk kunt wandelen en het ijsbergmeer Jökulsárlón waar u een boottocht kunt maken. Ook het Vatnajökull National Park ligt op de route, met de grootste waterval van het land, de Dettifoss. U rijdt ook langs de bekendste vulkaan van IJsland, de Hekla, en komt langs de Blue Lagoon, een natuurlijke warme bron met felblauw water. Trek voor een rondreis via de goed berijdbare rondweg van IJsland zeker twee weken uit. Wanneer u langer de tijd heeft, is het een aanrader om met de camper een paar dagen in een van de nationale parken te blijven staan om te genieten van het overweldigende natuurschoon en de rust en stilte.

Met een huurcamper rijden in IJsland

IJsland is het dunst bevolkte land van Europa en dat is te merken aan het rustige verkeer. U kunt er dus op uw gemak rondrijden met uw huurcamper. Vrij kamperen is in IJsland trouwens niet toegestaan. Gaat u met een huurcamper op pad tijdens het kampeerseizoen (1 juni tot 1 september)? Dan is het de moeite waard om een Camping Card aan te schaffen, waarmee u op zo’n 40 campings verder kosteloos kunt kamperen voor maximaal vier aaneengesloten nachten.

Een camper huren in Reykjavik

Een camper huren in Reykjavik via WorldWide Campers kan bij de camperverhuurders McRent, Touring Cars en Happy Campers. Bij deze verhuurders heeft u de keuze uit kleine campers, geschikt voor twee personen, maar ook grotere modellen voor het hele gezin.