Camper huren Noorwegen

camper huren in noorwegen

Rust, ruimte en een kilometerslange kustlijn met ontelbare fjorden maken Noorwegen tot een geweldige bestemming voor een rondreis per camper. Een camper huren in Noorwegen is erg populair en er zijn dan ook vele campings. Maar u heeft ook de mogelijkheid om uw camper 24 uur vrij te parkeren op een plek. In Noorwegen geldt, net als in de rest van Scandinavië, het Allemansrecht. Dit betekent dat u gebruik mag maken van andermans grond, zolang u dit maar niet beschadigt en afstand houdt van privégrond in de directe omgeving van een woning. Alleen voor beschermde natuurgebieden geldt dit niet, maar verder mag u overal komen.

Rondreizen door Noorwegen

De meeste reizigers naar Noorwegen komen aan in Oslo. Wanneer u uw rondreis per camper boekt bij WorldWide Campers, kunt u uw camper ophalen in deze Noorse hoofdstad. Afhankelijk van hoeveel tijd u voor uw reis heeft uitgetrokken, kunt u vanuit Oslo diverse rondreizen maken. Heeft u niet heel veel tijd, dan kunt u met uw camper een schitterende rondreis maken door het zuiden van Noorwegen. U kunt bijvoorbeeld vanaf Oslo eerst door het binnenland naar het Noorden rijden, door bergen, bossen en langs meren tot aan de stad Lillehammer. Daarna rijdt u met uw camper verder richting het westen, een route die via een aantal nationale parken leidt met veel natuurschoon.

Beleef Noorwegen met een camper van WorldWide Campers

In de buurt van de stad Gaupne vindt u het Jostedalsbreen park, met de grootste gletsjer van het Europese continent, en het bekende park Jotunheimen, met de hoogste bergen van Noorwegen. Hierna vervolgt u uw weg richting westkust, waar de stad Bergen zeker een bezoek waard is. Vervolgens kunt u met uw camper via de beroemde kustweg RV 17 terug richting het zuiden. Deze rijksweg 17 voert u langs schitterende fjorden. Onderweg komt u nog langs de gezellige stad Stavanger en wanneer u met uw camper via de zuidkust terugrijdt naar Oslo, is ook een bezoek aan de stad Kristiansand een aanrader. Mensen met kinderen moeten hier zeker niet vergeten de dierentuin en het pretpark te bezoeken! Wanneer u meer tijd heeft voor uw camper rondreis door Noorwegen, kunt u uiteraard de kustweg RV 17 ook helemaal noordwaarts volgen tot aan de Noordkaap en hoofdstad Tromso. Eventueel kunt u dan door Zweden terug naar Oslo.

Een camper huren in Noorwegen

WorldWide Campers werkt in Noorwegen samen met verhuurders McRent en Touring Cars met verhuurlocaties in de hoofdstad Oslo, Rygge, Trondheim en Kristiansand. Wanneer u met uw camper niet alleen Noorwegen, maar ook de rest van Scandinavie wilt verkennen, is dat bij WorldWide Campers geen probleem. U mag met uw huurcamper ook de grens oversteken naar Zweden en Finland. Ook een camper huren in Noorwegen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.