Camper huren Kristiansand

camper huren in Kristiansand

Gaat u voor het eerst naar Noorwegen en wilt u een gevarieerde en ontspannen rondreis per huurcamper maken, waarbij u ook de meest bekende steden van het land, Oslo, Bergen en Stavanger te zien krijgt? Via Worldwide Campers kunt u een camper huren in Kristiansand. Vanaf Amsterdam vliegt u in anderhalf uur rechtstreeks naar deze stad aan de zuidkust van Noorwegen. Vanaf Kristiansand kunt u in ongeveer vier uur via de snelweg Stavanger bereiken, maar u kunt ook kiezen voor de veel rustigere toeristische Noordzeeroute die langs de kust loopt. Onderweg komt u langs pittoreske dorpjes met houten huisjes. Bovendien voert de route u naar het zuidelijkste puntje van Noorwegen, met de bekendste vuurtoren van het land, Lindesnes.

Een camper rondreis door Noorwegen vanuit Kristiansand

Via de kust met fjorden, bergen en stranden bereikt u Stavanger, een havenstad met 120.000 inwoners met een knus, oud centrum dat absoluut een bezoek waard is. Voorbij Stavanger vervolgt de kustroute zich langs en over verschillende eilanden. Zo rijdt u onder andere via een aantal diepzeetunnels, om uiteindelijk de gemoedelijke Hanzestad Bergen te bereiken. Hiervandaan rijdt u met uw huurcamper landinwaarts naar de stad Lillehammer, bekend van de Olympische Spelen van 1994. Onderweg moet u vooral niet vergeten om, ter hoogte van de plaats Geilo, van de doorgaande route af te wijken. U kunt dan namelijk een bezoek brengen aan het grootste nationale park van Noorwegen, Hardangervidda. Voorbij Lillehammer rijdt u naar het zuiden om uiteindelijk in de hoofdstad Oslo aan te belanden. Via de snelweg E18 vervolgt u de rondreis en rijdt u langs de zuidoostkust terug naar Kristiansand.

Een camper huren in Kristiansand en Noorwegen verkennen

Noorwegen leent zich, net als de andere Scandinavische landen, uitstekend voor een rondreis per camper. Het wegennet is goed, de wegen zijn rustig en overal langs de weg vindt u rusthavens, waar u even kunt uitrusten en genieten van het uitzicht. In Noorwegen geldt het allemansrecht. Dit betekent dat u de huurcamper overal in de vrije natuur mag neerzetten voor maximaal 24 uur. U kunt ook bijna overal vrij wandelen en zwemmen. Onderweg vindt u ook speciale plekken waar u vuur mag stoken en waar soms zelfs gratis stookhout ligt. Worldwide Campers biedt in Kristiansand campers aan van de verhuurders McRent of Rent Easy. U kunt kiezen uit een kleine huurcamper voor maximaal twee personen of een grotere versie geschikt voor het gehele gezin. Beide verhuurders bieden u tevens de service van online check-in, zodat u snel klaar bent bij het ophalen van de camper in de verhuurlocatie.

Andere locaties om in Noorwegen een camper te huren

In Noorwegen is het ook mogelijk om via Worldwide Campers een camper te huren in bijvoorbeeld Oslo, Rygge, Trömso en Trondheim. Eventueel kunt u er voor kiezen om uw camper op te halen in Kristiansand en ergens anders weer in te leveren. Ook een camper huren in Kristiansand? Via onze website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Een van onze camper specialisten neemt contact met u op om de camperhuur offerte te bespreken.