Camper huren Oslo

camper huren in Oslo

Start uw camper rondreis door Noorwegen in Oslo

Wilt u met een huurcamper de schitterende natuur van Noorwegen verkennen en ook iets van de Noorse cultuur proeven? Begin uw camper rondreis dan in de hoofdstad Oslo. De stad ligt aan de Oslofjord. Vanaf het dak van het aan het water gelegen Operahuis kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de fjord waarin zo’n veertig eilanden liggen. Vanuit Oslo kunt u met uw huurcamper diverse routes kiezen, afhankelijk van hoeveel tijd u voor uw camper rondreis heeft en wat u het liefst wilt zien. Noorwegen strekt zich van zuid tot noord uit over een lengte van 1700 kilometer, dus om veel van dit langgerekte land te zien, moet u met uw huurcamper aardig wat kilometers rijden. Gelukkig zijn de wegen goed en is het verkeer rustig, zodat u tijdens uw reis volop kunt genieten van de rust en het natuurschoon. Ook een camper huren in Oslo? Maak geheel vrijblijvend een offerte.

Een camper huren in Oslo

Een mooie route die u met uw camper kunt nemen vanuit Oslo, is om eerst via het binnenland naar het noorden te rijden via Lillehammer tot aan Trondheim. U kunt dan onderweg diverse nationale parken bezoeken, zoals bijvoorbeeld Rondane, het oudste nationale park van het land met een hooggebergte van boven de 2000 meter, waar u de kans loopt rendieren te zien. Vanaf Trondheim kunt u via Noorwegen’s beroemde fjordenkust terug rijden richting het zuiden, bijvoorbeeld tot aan de havenstad Bergen. Op uw route komt u dan onder meer het nationale park Jostedalsbreen tegen, met een gletsjer van ruim 2000 meter hoogte.

Volop vrijheid met uw huurcamper in Noorwegen

In Noorwegen geldt het allemansrecht. Dit betekent dat uw huurcamper overal in de vrije natuur mag neerzetten voor maximaal 24 uur. U bent dus helemaal vrij om te kiezen waar u op uw rondreis wilt overnachten. Alleen op plaatsen die expliciet staan aangegeven als privéterrein, geldt dit recht niet en ook moet u minstens 150 meter afstand bewaren van het dichtstbijzijnde huis. Verder mag u niet met uw huurcamper overnachten op parkeerplaatsen langs de autosnelweg. Maar met zo’n groot aanbod van mooie plekken om te kamperen, zult u dat ook absoluut niet willen. Een camper huren in Oslo via WorldWide Campers kan bij de camperverhuurders Touring Cars en McRent. U kunt kiezen uit een kleine huurcamper voor maximaal twee personen of een grotere versie voor het gehele gezin.

Andere locaties om in Noorwegen een camper te huren

In Noorwegen is het ook mogelijk om via WorldWide Campers een camper te huren in bijvoorbeeld Rygge, Stavanger en Kristiansand. Eventueel kunt u er voor kiezen om uw camper op te halen in Oslo en weer in te leveren in een van deze andere plaatsen.