Camper huren Trondheim

camper huren in Trondheim

Wilt u vooral het noorden van Noorwegen zien en met uw huurcamper langs fjorden, gletsjers, bergen en bossen rijden, dan is Trondheim een prima startpunt voor uw camper rondreis. Een camper huren in Trondheim doet u eenvoudig via de website van Worldwide Campers. De stad heeft een van de grootste luchthavens van Noorwegen. Wanneer u in de zomermaanden vanuit Trondheim naar het noorden reist met uw huurcamper, kunt u genieten van de lange avonden rond de zomerwende. Van 20 mei tot 20 juli zakt de zon hier maar net onder de horizon en wordt het nauwelijks donker. Vanaf Trondheim kunt u via de snelweg E6 helemaal doorrijden tot de Noordkaap. De snelweg loopt door tot Tromsø, de meest noordelijke grote stad, met de bijnaam Parijs van het Noorden.

De nationale parken van Noorwegen met een camper

Onderweg zult u uiteraard vaak de snelweg verlaten, bijvoorbeeld om een van de grootste nationale parken van Noorwegen te bezoeken, Saltfjellet-Svartisen. Dit park heeft een zeer gevarieerde natuur, van bergen en gletsjertongen tot uitgestrekte bossen waar u onder meer elanden kunt tegen komen. Ook een bezoek aan de eilandengroep Lofoten voor de noordwestkust is een aanrader. De plaats Andenes in het noorden van de eilandengroep is bekend als een plek om walvissen te spotten. Ook zijn de Lofoten van september tot en met maart zeer geliefd als plek om het beroemde Noorderlicht te zien.

Met een huurcamper rijden in Noorwegen

Het hoofdwegennet in Noorwegen is over het algemeen zeer goed. De Noren zijn rustige rijders en agressief rijgedrag zult u dan ook weinig tot niet tegenkomen. Dat maakt het land bij uitstek geschikt om er op uw gemak met uw huurcamper rond te rijden. Bovendien vindt u langs de hoofdwegen geregeld rusthavens, vaak met een toilet en bankjes waar u even kunt uitrusten en genieten van het uitzicht. In Noorwegen geldt het allemansrecht. Dit betekent dat uw huurcamper overal in de vrije natuur mag neerzetten voor maximaal 24 uur. Worldwide Campers biedt in Trondheim campers aan van verhuurder Touring Cars. U kunt kiezen uit een kleine huurcamper voor maximaal twee personen of een grotere versie voor het gehele gezin.

Een camper huren in Trondheim of andere locatie in Noorwegen

In Noorwegen is het ook mogelijk om via Worldwide Campers een camper te huren in bijvoorbeeld Oslo, Stavanger en Kristiansand. Eventueel kunt u er voor kiezen om uw camper op te halen in Trondheim en weer in te leveren in een van deze andere plaatsen. Ook een camper huren in Trondheim? Vraag dan nu een camperhuur offerte aan via onze website.