Camper huren in Porto

camper huren in porto

Porto is de tweede grootste stad in Portugal, na Lissabon. De stad geniet zijn bekendheid vooral van de portwijnen, die oorspronkelijk enkel in de wijnstreek langs de oevers van de rivier Douro werden gemaakt. Maar Porto heeft veel meer bezienswaardigheden dan de porthuizen alleen. De stad heeft zes bruggen over de Dourorivier, die de steden Porto en Gaia verbinden. Twee van deze bruggen zijn zelfs ontworpen door het architectenbureau van Gustave Eiffel, ook verantwoordelijk is voor de Eiffeltoren. Mocht u een camper huren in Porto, dan moet u een ritje over deze bruggen zeker niet overslaan.

Porto op de Unesco Werelderfgoedlijst

Porto heeft een schitterend historisch centrum, genaamd de Ribeira, waar de meeste bezienswaardigheden en restaurants te vinden zijn. Een groot deel van de wijk Ribeira is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat u zeker niet mag missen het is het mooie station Sao Bento, waarvan de muren zijn bedekt met ‘azejulos’, de bekende blauw-witte Portugese siertegels. Ook de toren Torre dos Clérigos midden in het centrum is onlosmakelijk verbonden met de karakteristiek van Porto.

Met de camper vanuit Porto naar het zuiden

Vanuit Porto kunt u langs de kust naar het zuiden rijden, richting Lissabon en de Mediterrane Algarve. U kunt er vervolgens voor kiezen om uw camper in te leveren bij onze verhuurlocatie in Faro.  Onderweg kunt u de paleizen in Sintra en de kloosters van Alcobaça en Batalha kunt bezoeken. Andere aanraders zijn het middeleeuwse stadje Óbidos en de universiteitsstad Coimbra. Maar er zijn tal van routes mogelijk.

Camper huren in Porto

In Portugal biedt Worldwide Campers onder andere Porto aan als camperverhuurlocatie. Een camper huren in Porto kan bij de camperverhuurders Indie CampersMcRent, Rent Easy en Hostel on Wheels. Maak in het menu hiernaast eenvoudig en snel een offerte voor camperhuur in Porto. Andere camperverhuurlocaties in Portugal, waar u uw camper kan ophalen en inleveren, zijn Lissabon en Faro.