Camper huren Anchorage

camper huren in alaska

Een camper huren in Alaska is de droom van iedere natuurliefhebber. Een huurcamper biedt de mogelijkheid om deze grootste en meest ongerepte staat van Amerika dicht bij de natuur te beleven met een camper. Het is toegestaan om in Alaska wild te kamperen. U kunt uw huurcamper dus overal neerzetten en kampeert dan echt in de ongerepte natuur van Alaska. Houdt u er dan wel rekening mee dat u allerlei wild kunt tegenkomen. In Alaska is de kans groot dat u tijdens uw camper rondreis helemaal alleen rijdt en edelherten, elanden en zelfs beren en wolven tegen kunt komen. Alaska telt veel nationale parken, maar de belangrijkste zijn toch wel Denali National Park en Wrangell-St. Elias National Park. Wrangell-St. Elias N.P. is het grootste nationale park van Amerika, groter dan heel Nederland, en het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een camper huren in Alaska

De locatie van camperverhuurder Cruise America ligt vlak bij de hoofdweg, waardoor u snel op weg kunt met uw huurcamper om de staat Alaska te verkennen. Reizen op alle openbare en/of genummerde wegen is met een camper in Alaska toegestaan. Reizen met een huurcamper op niet-openbare wegen, onverharde wegen en boswegen die de camper schade kunnen aanbrengen is niet toegestaan in Alaska. Aangezien Alaska extreme weersomstandigheden kent, zal de camperverhuurder u extra informeren over de mogelijke routes die u kunt volgen tijdens uw camperrondreis door Alaska.

Alaska ontdekken per huurcamper vanuit Anchorage

De stad Anchorage is de grootste stad in Alaska, maar niet de hoofdstad van de staat, dat is Juneau. Anchorage is echter de belangrijkste stad qua bedrijvigheid en een goede uitvalsbasis voor een reis door Alaska. De beste periode om Anchorage en Alaska te bezoeken is van mei tot half oktober. Door de ligging aan de Cook Inlet is Anchorage ook een ideale plek om het water op te gaan, bijvoorbeeld met een cruise. Anchorage huisvest naast bijna 300.000 inwoners ook de grootste populatie elanden, namelijk een kudde van 1500! Met 60 verschillende gletsjers op rijafstand en het imposante Denali National Park als achtergrond, is er genoeg te beleven in Anchorage.