Camperreis Zuid-Afrika deel 2

Camperreis Zuid-Afrika deel 2

Bij Bobo Campers staan de campers en medewerkers al klaar voor ons. Wat een mooi gezicht, vier campers op een rij. Vier Discoverer 6 campers. Onze vier hotelkamers op wielen. Terwijl de ene helft van de groep de papieren en het huurcontract ondertekenen en luisteren naar de rij-adviezen, gaat de andere helft van de groep met een rondleiding beginnen door het depot. Hier leren wij dat Bobo Campers meer doet dan alleen camperverhuur. Zij bouwen zelf hun eigen campers! En deze verkopen zij voor de commerciële markt. Big business dus, erg leuk om te zien hoe een truck auto omgebouwd wordt tot een volwaardige camper. En het mooie wat hieruit voortkomt is al de werkgelegenheid: naaisters, timmermannen, loodgieters, schoonmakers, receptionisten, supervisors, managers, beveiligers. Zoveel medewerkers lopen er rond in dit top bedrijf. Zij hebben zo’n groot bedrijf, dat hier makkelijker kan doorgroeien en dat op eigen terrein in plaats van gehuurde grond dichtbij de luchthaven.

Waar laat ik mijn koffers?

Als de papieren in orde zijn en je samen met een medewerker door de camper hebt gelopen dan is het tijd om te vertrekken! Wij laten de koffers bij het depot. Heel handig als je een retourtje Kaapstad doet omdat er niet veel ruimte is om je koffers op te bergen in de camper. Dus wellicht een leer voor de volgende trip: zachte koffers of tassen meenemen als ik een camperreis Kaapstad-Johannesburg doe. Die koffers zijn makkelijker op te bergen in de ruimtes onder de banken.

First stop – Stellenbosch. We parkeren de campers naast elkaar. Er lopen parkeerwachters rond waarbij je een bedrag betaalt om te mogen parkeren en zij letten dan gelijk op de camper voor je. We doen boodschappen in de supermarkt Checkers, een soort AH. Je kan er echt alles halen en het is niet duur. Nadat we de boodschappen ingeruimd hebben, heb ik nog even tijd om door de beroemde Dorpsstraat te lopen waar de huizen er nog uitzien als twee eeuwen geleden. Die charmante stijl is goed behouden gebleven. Hier vind je Oom Samie se winkel – super winkeltje waar je leuke souvenirs kan kopen. Maar al koop je er niets, dan is het toch leuk om hier even rond te snuffelen.

Lees alle blogs van Ilona in Zuid-Afrika