Camperreis Zuid-Afrika deel 3

Camperreis Zuid-Afrika deel 3

Onze rit vervolgt zich door het glooiende landschap richting Berg River resort, in Paarl. Wat een mooie camping zeg, gelegen aan de rivier! Een rivier waarin je kan zwemmen. Onze buren zijn heerlijk aan het genieten en aan het afkoelen in de rivier op van die grote autobanden. En daarmee zijn ze een van onze weinige buren vannacht. Wat een rust heerst er op deze camping… Een grote camp site, die veel schaduw biedt en overal staat een braai klaar. Een tip voor als je gaat braaien, koop in de supermarkt of campingwinkel een rooster om op te braaien. Die vind ik hier namelijk nergens en na een gesprek met een local (die een eigen chalet heeft op de camp site), kreeg ik de tip om deze te kopen bij grote supermarkten.

Berg River Resort Camping

De camping heeft goed onderhouden toiletgebouwen, 3 zwembaden, een dierenweide en zelfs een winkeltje. De prijzen om hier te overnachten vallen reuze mee, via de site van Berg River Resort kun je alle gegevens vinden. Het is wel een “first come, first serve” camping, dus als je in het hoogseizoen of in de weekeinden wilt overnachten, zorg dan dat je vroeg aankomt. Als iedereen op zijn plaats staat en de elektriciteitskabels ingeplugd zijn, kan het genieten beginnen. Oh nee, eerst koken… Dat wordt wat: 2 verschillende soorten pasta maken voor 12 man. Maar zoals het gezegde gaat: vele handen maken licht werk! Dus voordat we het weten staat het eten op tafel, genieten we van elkaars gezelschap onder het genot van een wijntje en biertje en daarna gaat de afwasploeg aan de slag. Al met al een geslaagde eerste dag. We gaan allen met een verzadigd gevoel naar bed, truste…

Als we opstaan zit de saamhorigheid er nog goed in. Met zijn allen zetten we in no-time een koningsmaal neer voor ontbijt: verschillende soorten fruit, yoghurt en granola’s (voor ieders wens wat), eitje erbij, thee en koffie en zelfs 2 soorten sap. Dit lijkt wel een All Inclusive ontbijtzaaltje maar dan in de Zuid-Afrikaanse wildernis. Ik moet er erg om lachen. Als we uitgecheckt zijn, zetten we koers richting Viljoensdrift. Een wijngaard die uitgegroeid is tot een mega business! Niet alleen kan je hier een heerlijke wijnproeverij doen, je kan ook lekkere lokale producten kopen om deze te nuttigen tijdens de rivier cruise die aangeboden wordt door Viljoensdrift. Zo heerlijk ontspannen is dit. Op deze rivier cruise kan je boven of onder zitten en zie je zoveel moois onderweg: hele aparte flora en fauna, je blijft gissen over elke vogel die voorbij vliegt. Weinig insecten, wat altijd een voordeel is voor mij 😉  Gelukkig hadden we de Bob’s al aangewezen, zij kunnen de campers verder rijden richting onze volgende overnachting: Kam’Bati River resort.

Lees alle blogs van Ilona in Zuid-Afrika