Camperreis Zuid-Afrika deel 4

Camperreis Zuid-Afrika deel 4

Weer zo’n mooie camp site. Wat me nu al opvalt, is dat campings hier heel divers zijn. Deze camping biedt onderdak aan kampeerders met camper, caravan of tent. Maar je kan hier ook slapen in mooie safaritenten. Het geluk lacht ons toe, er zijn 2 tenten vrij dus we mogen een kijkje nemen. En wat zijn ze mooi. Ze liggen in het natuurgebied aan de rand van de rivier. Aan elke tent grenst een groot terras, waar je de zon onder kan zien gaan. De tent is uitgerust met een volwaardige keuken, complete badkamer en er is slaapplek voor 5 personen (en dan heb ik het over slapen op echte bedden, geen uitschuifbanken of zo hihi). Maar ja, onze slaapplek voor de nacht liegt er ook niet om. Weer goed onderhouden ruime plekken. De camping heeft een groot douchehok en ligt aan de rivier. Wie zei er iets over krokodillen?!?! Nee hoor! De campsites liggen hoog boven de rivier en hier heb je geen enge riviermonsters.

De mooiste camperverhalen

Vanavond staat Indische Soto soep van Loes op het menu. We hebben nu al een duidelijke rolverdeling: de een proeft en schenkt het wijntje in; de ander houdt de lokale hond uit de campers want die denkt ook: als ik nu heel lief blijf liggen dan word ik misschien wel beloond met een stukje kip. En ja, hij kreeg zijn zin hahaha. Allerlei verhalen komen naar boven, over ’t Gooi, voetbal hooligans en hoe/waarom men begonnen is in de reisbranche. Leuke mensen, lekker gek gezelschap 🙂 Tja aangezien we morgen weer een strak programma hebben, is het dan toch weer tijd voor de afwas. Als je het nou slim aanpakt, neem je alles in een keer mee. Eerst de afwas doen, daarna lekker douchen/toiletteren en dan ga je schoon naar de camper; ruim je alles op en lampje uit.

De ‘lampjes’ in de lucht gaan nooit uit! Wat een mooie sterrenhemel zie je hier. Jammer dat ik geen goede camera bij me heb om dit vast te leggen om thuis laten zien. Maar het staat wel in mijn geheugen gegrift Je moet zelf maar eens naar Zuid-Afrika gaan om het met eigen ogen te beleven. Je vraagt je misschien af, hoe gaat dat dan, slapen in de Discoverer6? Nou heel makkelijk, Omdat we nu met 3 personen per camper zijn, is het als volgt: er zijn 3 verschillende bedden. Het bed boven de bestuurderscabine: Ik kan bijna volledige rechtop zitten en lekker breeduit slapen. Dan heb je achterin de cabine nog een grote 4-persoons eettafel met banken. Deze bouw je om tot groot volwaardig 2-persoonsbed. Deze lieten we tijdens het rijden ook zo liggen, want je zit toch buiten of bent aan het rijden. En dan heb je in het midden nog een kleinere tafel en stoelen die wij wel elke dag ombouwden tot slaap/zit plek. Hier vind je ook de extra vier gordels. Kinderstoelen/ stoelverhogers kunnen met gemak geplaatst worden in de camper zonder enige moeite.

Lees alle blogs van Ilona in Zuid-Afrika