Camperreis Zuid-Afrika deel 7

Camperreis Zuid-Afrika deel7

De volgende dag lekker met zijn allen aan het ontbijt, opruimen en weer met Bryans’ transfer richting Knysna om een Featherbed Eco Tour te doen. Dit natuurreservaat wordt ‘featherbed’ genoemd omdat de zeelieden honderden jaren geleden aan land gingen na weken op zee gedobberd te hebben en ze sliepen zo goed dat het leek alsof ze op een bed van veren sliepen. Je gaat met een tractor omhoog en loopt dan ongeveer twee kilometer naar beneden door de prachtige natuur. Zoveel mooie planten, bomen en bloemen gezien. En het rook er zo lekker. Het uitzicht liegt er ook niet om, achter elke hoek ontdek je weer een andere uitzichtpunt over de hele baai.

Na onze wandeling is het tijd om te vertrekken. We stoppen eerst om te tanken. Wij rijden ongeveer 600 kilometer op een tank. Maar dit heeft natuurlijk ook te maken met of je een gevoelige voet hebt op het gaspedaal of bijvoorbeeld de airco constant laten draaien. Bij de benzinepompen lopen mannen rond die eigenlijk het werk voor je doen! Ze doen de diesel erin, maken je ramen schoon en checken gelijk de bandenspanning en olie. Vergeet ze dan niet een kleine fooi te geven.

Op Safari in Botlierskop

Nu is het tijd om richting Botlierskop te rijden: een private game reserve. Ik heb hier zoveel zin in, echte grote dieren zien! Wat een mooi landgoed, hoe indrukwekkend is dit zeg, niet te beschrijven. Ook hier is het weer een grappig gezicht, vier grote campers, waar zullen we die vannacht neerzetten? Waar mogen we in slapen? In safaritenten! Luxe grote tenten aan de rand van de rivier, uitkijkend over het loslopend wild. Je kan in bad of de buitendouche gebruiken… Nou, ik denk dat het een bad wordt. Ik heb liever niet dat er onverwachts een aap een tak naar me toe gooit of dat een van mijn reisbuddies per ongeluk hun hoofd om het hoekje steekt en mij naakt ziet. Weet eigenlijk niet wie er een grotere schrik zal krijgen…

We beleven een geweldige safari en zien bijna alle dieren van de Big 5. Zo voor mijn neus, oog in oog met de leeuwen en elke selfie gemaakt die ik maar kon: #lionfie #elifie #giraffie #bokfie. Tijdens de sundowner drive (safari tijdens zonsondergang) stoppen we op het reservaat om te genieten van al het moois. Met in de ene hand een drankje en in de andere hand mijn dekentje. Weer een tip voor de volgende keer: kleed je in laagjes! Ik had geen tijd om mij om te kleden en de camper zat al op slot dus ik liep nog in mijn open sandaaltjes en korte broek/t-shirt. Maar als dan die zon gaat zakken, dan koelt het zo snel af. Gelukkig lagen er meerdere wollen dekens in de Jeep, dus kon ik mijzelf zo warm houden. Na de safari weer overheerlijk gegeten. Voor het eerst in mijn leven een krokodillenstaart geproefd, smaakt net als kip maar dan exotischer. En een heerlijke struisvogelbiefstuk.

Dan moeten we terug naar de tent, in het donker, hoe dan?? JAAA met de Jeep door de savanne heen, alle dieren die langs je heen springen, echt top! Behalve de buffels dan, die aan de andere kant van het water stonden. De nachtwakers brachten ons netjes naar de tenten. Zij weten precies hoe ze moeten handelen mocht een dier ongebruikelijk gedrag tonen en dus een mogelijk gevaar zijn voor de gasten.  Lekker kletsen met mijn tentgenoot Deborah en dan heerlijk in slaapvallen. ’s Nachts werd ik een keer wakker van een kudde beesten die langs de tenten renden. Wat het was zullen we helaas nooit weten, het was te donker om goed te kunnen zien.

Lees alle blogs van Ilona in Zuid-Afrika