Camperreis Zuid-Afrika deel 8

Camperreis Zuid-Afrika deel 8

We gaan paardrijden, maar eerst goed ontbijten. Het fruit in dit land smaakt zo zoet, dat je terug blijft lopen naar het buffet om meer te halen (en dan neem ik ook stiekem weer wat bacon mee, want die is zo lekker knapperig). Als je goed in paardrijden bent, ga je met een groep apart lekker galopperen, wij hielden het (gelukkig maar) op een lekker stapvoets drafje. En dan sta je opeens naast de zebra’s! Gelukkig waren er op dit moment geen neushoorns te bekennen, ik had dan wel een beetje anders op mijn paard gezeten en denk de rest van de groep ook.

We vervolgen onze reis naar Mosselbaai

Dan is het weer tijd voor uitchecken, de camper in en rijden richting Mosselbaai. Het rijden in een groep gaat goed, maar toch verliezen we elkaar telkens weer als we van plaats naar plaats rijden. Gelukkig hebben we GPS via Bobo Campers bijgeboekt dus komen we altijd op plaats van bestemming. In Mosselbaai ontmoeten we elkaar weer tegenover het Tourist Information Center. Een mooi verzamelpunt en vanaf hier lopen we door de gezellige stad. Ik spot twee grote, mooie campings, beide gelegen aan zee (Hartenbos  Staanplekke of De Bakke santos resort). Mosselbaai is een walhalla voor de surfers onder ons! En naast surfen kan je wandelen of een van de vele musea ontdekken. Na wat tijd doorgebracht te hebben in dit idyllische dorp zetten we reis voort richting Gansbaai waar we onze laatste overnachting zullen doorbrengen in de camper.

Na pakweg 3 uur rijden komen we aan in Strandskloof, een mooie rustige camping. Deze camping heeft veel faciliteiten, zelfs een washok met bad in het toiletgebouw, waar kom je dit nog tegen? Ik vind alle campings die wij bezocht hebben geweldig: ruim opgezet, met drive through plekken (je hoeft niet te steken met de camper, je rijdt er zo in en via de andere kant eruit) en schaduwrijk. Weinig ongedierte meegemaakt. Normaal is mijn bloed erg gewild bij muggen maar zelfs daar had ik geen last van, weer een bonus. Vanavond staat pizza op het menu, alle kampeerstoelen bij elkaar gezet en lekker napraten over alle dingen die we hebben gedaan en natuurlijk voorbereiden op de aankomende dagen en activiteiten zoals zwemmen met haaien, zullen ze er zijn? We merken het morgen.

Lees alle blogs van Ilona in Zuid-Afrika