Cruisen in een camper van Cruise America

WorldWide Campers

Vandaag is het dan zo ver we gaan beginnen aan onze Roadtrip door Amerika met een camper van Cruise America. Voordat we de camper op gingen halen zijn we eerst langs de Wallmart gereden voor wat boodschappen en een navigatiesysteem. Bij het verhuurstation van Cruise America word je vriendelijk geholpen en krijg je een instructiefilmpje te zien over de camper. Het is wel even wachten voordat je de camper krijgt, maar wij kwamen in gesprek met 2 Nederlanders die met ons hun avontuur deelden over hun camper vakantie door Amerika. Erg leuk om te horen en je merkt direct dat reizen in een camper heel anders is, maar wel een hele ervaring. Van deze lieve mensen kregen wij nog een koffiezetapparaat en wat schoonmaakmiddel mee. Na nog een uitleg over het gebruik van de camper konden wij beginnen aan ons camper avontuur.

Valley of Fire

Begin van de middag zijn we met de camper vertrokken richting de Valley of Fire. Deze indrukwekkende vallei ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanuit Las Vegas. Zodra de scenic drive begint is het uitzicht echt prachtig. De kleuren van de rotsen zijn rood en veranderen van kleur naarmate je door het park rijdt. De entree van Valley of Fire State Park is 10 USD, maar absoluut de moeite waard. Vanaf het Visitor Center kun je de scenic drive rijden richting de White Domes. Onderweg kun je stoppen bij onder andere Mouse’s Tank en Rainbow Vista. Na ons bezoek aan de Valley of Fire zijn we doorgereden naar Zion National Park. Een lange rit van 3,5 uur. Onderweg zijn we nog even gestopt in Mesquite. Het was al donker toen we aan kwamen in Zion en een park ranger vertelde ons vriendelijk waar we moesten zijn. Aangezien dit onze eerste ervaring was met een camper was het even wennen. Het is echt ideaal om je huis op wielen bij je te hebben. Je kunt namelijk je camper parkeren, bedden opmaken en gaan slapen. Dat deden wij ook snel want we waren moe maar voldaan van deze lange dag.

Zion National Park

De ochtend begon voor ons al vroeg want we moesten nog inchecken. Na een heerlijk ontbijt konden we beginnen aan onze tour door Zion National Park. Bij het Visitor Center kozen wij de wandelroutes die we wilden wandelen en de gratis shuttle service bracht ons er gemakkelijk en snel naar toe. Eerste stop: Temple of Sinawava. Vanaf daar begonnen wij aan de River Walk. Een mooie wandeling langs de Fork Virgin River met een prachtig uitzicht op de steile rotswanden van Zion. Na een wandeling van een uur namen wij de shuttle naar Zion Lodge. We namen een pretzel en een bak koffie en begonnen aan onze volgende wandelroute “Emerald Pools Trail”. Tijdens deze wandeling van 2 uur heb je een prachtig uitzicht over Zion. De tocht begon makkelijk maar hoe hoger we kwamen hoe lastiger het werd. Blij waren we dan ook toen we aankwamen bij het eindpunt van deze route. We namen de shuttle terug naar de parkeerplaats waar onze camper stond en we begonnen de reis naar Bryce Canyon.