Veelgestelde vragen

Bij het boeken van een camper komt van alles kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met het keukengerei? Mag u met de camper de grens over? En is het mogelijk de camper op een andere locatie in te leveren dan waar u hem ophaalt? Wij geven hier antwoord op veelgestelde vragen van onze klanten. Door onze jarenlange ervaring met het boeken van campers en het maken van camperreizen adviseren wij u graag. Staat u vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag gelijk.

Boeken bij WorldWide Campers

Coronavirus: hoe zit het met mijn camperreservering?

Lees hier meer informatie over uw camperreservering in tijden van het coronavirus.

Wat betekent het nieuwe reizen voor mij?

Eventuele maatregelen ter plaatse kunnen per bestemming verschillen, maar veilig op reis gaan is belangrijker dan ooit. Lees hier meer over het nieuwe reizen.

Er zijn zoveel camperverhuurders. Hoe weet ik welke verhuurder het beste bij mij past?

Kies een camper of kampeerbus, die past bij uw budget, reisgezelschap en comfort voorkeuren. Na het selecteren van het land, de ophaallocatie en de inleverlocatie, klikt u op ‘Kies uw Camper’ en krijgt u een overzicht van huurcampers. Alle huurcampers staan op volgorde van prijs. Als u meer informatie zoekt over het campertype of de verhuurder, klikt op ‘camper details’ of ‘voorwaarden’.

Worldwide Campers werkt samen met meer dan 30 verhuurders wereldwijd, waaronder 12 verhuurders in Europa en 2 verhuurders in Nederland. Al onze verhuurders hebben een uitstekende staat van dienst en bieden kwalitatief goede campers. Wel zijn er onderlinge verschillen, niet alleen in prijs maar ook bijvoorbeeld op het gebied van service en leeftijd van de campers. Sommige camperverhuurders zijn grote bedrijven met veel verhuurlocaties en campertypes. Voorbeelden hiervan zijn McRent en Touring Cars in Europa. Maar wij werken ook samen met kleine, specialistische camperverhuurders zoals RicoRental in Nederland en OrsonRent in Spanje. Voor meer informatie per verhuurder verwijzen we naar onze camperverhuurders pagina. Voor vragen over onze verhuurders kunt u ook altijd contact opnemen met ons customer service team. 

Hoe werkt het aanvragen van een camperhuur offerte via Worldwide Campers
Bekijk het instructiefilmpje over hoe u een camperhuur offerte aanvraagt via WorldWide Campers. U vult uw voorkeuren in links op onze homepagina om te kijken welke huurcamper bij u past. Heeft u naar aanleiding van het filmpje vragen? Neem dan contact met ons op.
Hoe ver van tevoren moet ik mijn camper boeken?
Wij raden u aan zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder u boekt, hoe ruimer de keuze en hoe groter de vroegboekkortingen zijn. Rond de zomermaanden worden de tarieven voor Noord-Amerika (USA en Canada) en Australië en Nieuw-Zeeland voor het daaropvolgende jaar gepubliceerd. Voor Europa, Zuid-Amerika en Zuidelijk Afrika kunt u meestal vanaf oktober boeken voor het jaar daarna. Houd onze aanbiedingenpagina in de gaten en meld u aan voor onze nieuwsbrief om zo de laatste aanbiedingen en hoogste kortingen te ontvangen. Bent u van plan in het hoogseizoen te gaan reizen? Dan is het zeker aan te raden voor december uw huurcamper te reserveren.
Is de huurprijs inclusief ongelimiteerde kilometers?
Afhankelijk van de bestemming zijn de prijzen inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers. Uitzondering op de regel is Noord-Amerika. Bij het huren van een camper in de USA of Canada koopt u zogenaamde “mijlen pakketten”, waarmee u betaalt voor het aantal mijlen dat u denkt te gaan rijden. Als u meer heeft gereden dan vooraf ingeschat, dan worden deze extra mijlen na het inleveren van de camper afgerekend.
Kan het voorkomen dat de huurprijs afwijkt?
Veel van onze camperverhuurders werken met zogenaamde flextarieven. Elke week kijken zij naar het vraag en aanbod van hun campers en verhuurlocaties. Op basis hiervan worden de prijzen hoger of lager. U ontvangt van Worldwide Campers altijd een passende offerte met de op dat moment geldende tarieven en kortingen.
Is de camper die ik aanvraag altijd beschikbaar?
Nee, dit is helaas niet te garanderen. Wij kunnen bij vrijwel al onze camperverhuurders direct de beschikbaarheid nakijken en een optie nemen voor maximaal 48 uur. Mocht de door u aangevraagde camper niet beschikbaar zijn, dan bieden we u een passend alternatief.
Is het mogelijk om na het reserveren nog een wijziging door te geven?
Dit ligt aan de voorwaarden van de door u gekozen camperverhuurder. Wilt u ter plaatse uw reis verlengen of inkorten? Neem dan contact op met de camperverhuurder. Wilt u voor vertrek uw reis nog aanpassen? Neem dan contact met ons op en wij gaan de mogelijkheden voor u na.
Wat zijn de annuleringsvoorwaarden nadat de camper gereserveerd is?
Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij u naar het kopje annuleringskosten onder de algemene voorwaarden. Door de COVID-19 pandemie hebben veel van onze verhuurders tijdelijk hun annuleringsvoorwaarden versoepeld. Lees hier de actuele voorwaarden van onze verhuurders.
Is het mogelijk om voor aankomst online in te checken?
Bij een aantal van de camperverhuurders waar Worldwide Campers mee samenwerkt, is het mogelijk om vooraf in online in te checken. Hierdoor zijn veel van de benodigde gegevens al bekend bij het ophalen van uw camper, waardoor u de ophaaltijd bij de verhuurlocatie ter plaatse kunt bespoedigen. Kies één van de onderstaande camperverhuurders om direct vooraf in te checken! Kijk hier voor een lijst met check in links van onze verhuurders. 
Is het mogelijk om ter plaatse een upgrade te krijgen?
Denk voor het boeken goed na of u de juiste camper gekozen hebt. Verhuurders hebben doorgaans (zeker in het hoogseizoen) geen extra campers beschikbaar. Twijfelt u over welk campertype voor uw reis geschikt is? Vraag het ons customer service team. Zij hebben jarenlange ervaring met het boeken van en reizen met campers en adviseren u graag!
Kan ik mijn camper ook op een andere locatie inleveren dan waar ik hem heb opgehaald?
Bij veel van onze camperverhuurders is het inderdaad mogelijk de huurcamper op een andere locatie in te leveren. Dit is uiteraard afhankelijk van de plaatsen waar de camperverhuurder locaties heeft. Ook het seizoen is van invloed op de beschikbaarheid van deze zogenaamde one way camperreis. Een one way is altijd op aanvraag en in veel gevallen rekent de verhuurder hier extra kosten voor.

Rijbewijs & reisdocumenten

Kan ik met mijn Nederlandse rijbewijs een camper besturen?
Ja, zolang er ook in het Engels vermeld staat dat het een rijbewijs is, dan is dit geen probleem. Staat de informatie niet in het Engels vermeld, dan dient u een internationaal rijbewijs aan te schaffen voor uw camperrondreis. Bij iedere camperverhuurder geldt dat u minimaal 1 jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Bij onze camperleverancier McRent moet u zelfs 3 jaar in bezit zijn van een rijbewijs om een camper te mogen besturen. Tevens moet u minimaal 23 jaar zijn voor het huren van een camper bij McRent. Andere camperleveranciers stellen de minimale leeftijdsgrens voor het huren van een camper op 21 jaar. Alleen bij camperverhuurders Hippy, Travellers Autobarn en Jucy kunt u in landen als Australië al een camper huren vanaf 18 jaar. Bekijk voor meer informatie de voorwaarden per camperleverancier op onze camperverhuurders pagina.
Ik ben nog geen 21 jaar / ik heb net mijn rijbewijs. Mag ik een camper besturen?
Voor het huren van een camper dient u in het bezit te zijn van het rijbewijs B. Voor het besturen van de meeste campers geldt een minimale leeftijdsgrens van 21 jaar. Er zijn echter uitzonderingen:
 Verhuurder McRent hanteert een minimale leeftijd van 23 jaar.
 Bij de camperverhuurders Hippie, Travelers Autobarn en Jucy kunt u in Australië al een camper huren vanaf 18 jaar. 
Meer informatie kunt u terugvinden in de voorwaarden van de camperleverancier op onze camperverhuurders pagina.
Heb ik een groot rijbewijs nodig?
Enkel voor het besturen van een camper zwaarder dan 3500 kilo in Europa heeft u een groot rijbewijs nodig. Op alle andere bestemmingen kunt u met uw rijbewijs-B elke camper besturen.
Heb ik altijd een creditcard nodig voor het ophalen van mijn camper?
Ja, een creditcard op naam van de hoofdbestuurder is verplicht. De camperverhuurder gebruikt deze voor de borg, extra’s die ter plaatse afgekocht worden en eventuele schade die u onderweg maakt.
Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Bij het ophalen van uw camper dient uw een geldig rijbewijs te overhandigen inclusief een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Deze creditcard geldt als borgstelling voor de camper.
Ook eventuele medebestuurders dienen een geldig rijbewijs te overhandigen en dienen te worden bijgeschreven op het huurcontract. Een internationaal rijbewijs is geen officieel document dus kan niet gelden als vervanging voor uw rijbewijs.

Daarnaast bent u zelf verantwoordelijk voor uw reisdocumenten. Let daarbij op een geldig paspoort (er zijn landen waarbij het paspoort nog een aantal maanden geldig dient te zijn na terugkomst) of ID kaart. Voor landen als Amerika dient u vooraf een ESTA aan te vragen en wilt u ook nog Canada bezoeken dan is een ETA noodzakelijk.

Extra’s

Is het mogelijk om een transfer vanaf mijn hotel te krijgen?
Sommige camperverhuurders bieden een transfer aan vanaf hotel of luchthaven. Dit kunt u navragen bij ons team. U kunt ook overwegen een auto te huren voor de eerste of laatste dagen van uw reis en daarmee de camper ophalen. Lees hier onze tips.
Wat is een preparation fee, convenience kit & personal kit?

Preparation fee

Dit houdt in dat de camper ‘rijklaar’ wordt gemaakt. De camperverhuurder zorgt ervoor dat de camper schoon is, de (vuil-) water tanks leeg zijn, de motor nagekeken (olie ververst en dergelijke), de banden en ruiten van de camper worden nagekeken en de verhuurder zorgt ervoor dat de gasflessen vol zijn.

Convenience kit

Een convenience kit bevat producten die u nodig hebt tijdens uw camperreis. Zo kunt u onder andere denken aan: een pannenset, bestek, borden, bekers, glazen, schoonmaakartikelen, een EHBO doos, toilet chemicaliën, routekaarten en een brandblusser. Bij sommige verhuurders worden kosten in rekening gebracht als de EHBO-kit is aangebroken.

Personal kit

Een personal kit bestaat uit persoonlijke items die u nodig hebt tijdens uw camperreis, zoals: beddengoed (lakens, dekens, kussens, kussenslopen), (was)handdoeken en theedoeken. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf mee te nemen of onderweg te kopen in een supermarkt (zoals Walmart in Amerika).

Meer informatie leest u hier.

Waarvoor heb ik een generator nodig en wat zijn de kosten?
Als u met uw camper op een camping staat, kunt u normaal gesproken de camper aansluiten op de stroomvoorziening ter plaatse. Hierdoor werkt al uw apparatuur op stroom. Als u onderweg bent en niet aangesloten bent op de plaatselijke stroomvoorziening zullen de apparaten werken op de camper accu. Mocht u bijvoorbeeld de airconditioning of magnetron (grootgebruikers van stroom) willen gebruiken, terwijl u niet aangesloten bent op de plaatselijke stroomvoorziening, dan kunt u gebruik maken van de generator. Bijvoorbeeld op campgrounds in nationale parken of tijdens het wildkamperen, als er geen stroomvoorziening is. De kosten van het generator verbruik verschillen per verhuurder. De kosten worden tijdens het boekingsproces getoond en ook ter plaatse wordt u hierover geïnformeerd. Over het algemeen is onze ervaring dat u de generator weinig hoeft te gebruiken.
Wat voor bedden heb je in een camper?
Onderstaande lijst geeft een overzicht van de verschillende soorten bedden die u in de bij Worldwide Campers boekbare campertypes aantreft.
– Alkoofbed: een klein, vast bed met beperkte hoogte, vaak boven de bestuurderscabine. Dit bed hoeft u tijdens het rijden niet in te klappen, dus u kunt het altijd opgemaakt houden.
– Frans bed: een vast bed achterin de cabine dat in de lengte is geplaatst, naast de badkamer. Meestal is een hoek van het bed afgerond om zo makkelijker naar de badkamer te kunnen lopen.
– Dwars bed: dit bed ligt vaak wat hoger achterin de camper, boven de opbergruimte geplaatst.
– Dinette bed: de zithoek kan omgebouwd worden tot extra slaapplaatsen. Let wel op dat u tegelijkertijd geen gebruik kunt maken van de zithoek.
– Queen bed: groot vrijstaand bed achterin de camper cabine, waar u aan beide zijden omheen kunt lopen.
– Stapelbedden: achterin de cabine, handige slaapplaatsen voor de kinderen.
Een campground/camping/RV park/camperplaats boeken

Een campground is een kampeerplek of camping. Soms wordt ook de term RV park gebruikt, dit is een camperplaats en meestal eenvoudiger van aard. Check van tevoren goed wat de faciliteiten zijn.

De meeste kampeerplekken in Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland bieden standaard voorzieningen aan zoals watertoevoer, elektriciteit en een aansluitpunt voor het riool. Dit wordt ook wel ‘full hook up’ genoemd. In Europa is dumpen van grijs water en het chemisch toilet op een aparte plek op de camping geregeld.

In de camper vind u vaak een campground gids aan, waarin kampeerplekken aangegeven worden of u rijdt op de bonnefooi naar een camping toe. Vaak komt u ook borden langs de weg tegen die campings aangeven of u kunt bij een lokaal verkeersbureau informatie opvragen. Het is ook mogelijk om een app te downloaden (van de leverancier of een aanbieder zoals roadtrippers of KOA) die op uw route alle campgrounds weergeven. Bent u in de USA of Canada, dan kunnen de parkwachters ook informatie geven over slaapplaatsen in de buurt. In Schotland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika en Scandinavië is het mogelijk om wild te kamperen mits de camper volledig voorzien is van afvaltanken, waardoor u zelfvoorzienend bent. In Amerika is het mogelijk, mits gevraagd aan de beveiliging om een nachtje te overnachten bij supermarkt keten Wallmart.

Lees hier meer over campings en handige links naar reserveringswebsites.  

Zijn een camping tafel & stoelen inbegrepen bij de huurprijs
Bij sommige verhuurders is de camping tafel inbegrepen, maar bij alle andere verhuurders kun je de tafel en stoelen bijhuren voor een klein bedrag. Op veel campings (zeker in Amerika) heeft elke staplaats vaak de beschikking over een vaste picknicktafel.
Is er voldoende opbergruimte in de camper
Dit is deels afhankelijk van het campertype dat u boekt. Een klein kampeerbusje heeft uiteraard minder bergruimte dan een grote gezinscamper. Wij raden u aan om geen harde koffers mee te nemen op uw camperreis, deze passen lastig of niet in de opbergruimtes. U kunt het beste stoffen koffers of tassen meenemen, die gemakkelijk op te bergen zijn. Verhuurders bieden soms de mogelijkheid uw lege koffers (op eigen risico) in een depot achter te laten tijdens uw reis, mits u de camper op dezelfde plek ophaalt en inlevert.

Op de plaats van bestemming

Kan ik de camper direct na aankomst ophalen?
Dat is afhankelijk van de reisbestemming en de camperverhuurder. In de regel geldt dat u in Europa, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland gelijk uw camper kunt ophalen na aankomst. In Noord-Amerika is het echter in de meeste gevallen verplicht om de eerste nacht na aankomst in een hotel door te brengen. Camperverhuurder Apollo USA is hier een uitzondering op. Daarnaast werken de meeste verhuurders met vaste ophaal- en inlevertijden. Kijk op onze verhuurderpagina voor de voorwaarden per camperverhuurder of neem contact met ons op.
Kan ik mijn eigen auto achterlaten bij de verhuurlocatie?
Indien u een huurcamper heeft geboekt in Nederland of ander Europees land en reist met uw eigen auto naar de verhuurlocatie, dan kunt u uw auto bij sommige verhuurders veilig achterlaten op de verhuurlocatie. Onze Nederlandse verhuurder Rico Rental biedt deze service aan en ook bij McRent is dit mogelijk tegen een extra vergoeding van €50,-.
Hoe lang duurt het om een camper op te halen / terug te brengen?
De ophaal- en afhandelprocedure bij camperverhuur duurt ongeveer twee uur. Bij het ophalen van de camper krijgt u vaak een video te zien, waarin wordt uitgelegd hoe alles werkt in de camper. U ontvangt daarnaast een uitgebreide handleiding die u meeneemt op uw camperreis. Er worden administratieve handelingen verricht (borg, registratieformulieren) en bij het terugbrengen van de camper wordt gekeken naar de conditie van de camper en eventuele schade. Ook checkt de camperverhuurder de inventaris op volledigheid.
Wat moet ik doen bij pech onderweg?
Bij pech onderweg belt u direct de verhuurder om te vertellen wat er is gebeurd. In het Roadside Assistance boek vindt u het 24/7 telefoonnummer van de hulpdienst van de verhuurder. Vaak staat dit ook op de sleutelhanger van uw campersleutels. De servicemedewerker vertelt u wat u moet doen. Meestal sturen ze u naar de dichtstbijzijnde garage of indien u niet meer kunt rijden, laten ze een sleepdienst komen. Bij kleine reparaties is het ook toegestaan om dit zelf te regelen (bv. vervanging lampje). U dient dan de bonnen/facturen te bewaren. Deze kunnen dan ter plaatse bij de verhuurder verrekend worden. Noteer altijd de gemaakte afspraken goed en ook met wie u gesproken heeft. We adviseren u om voor het ophalen van de camper goed de travel restrictions van de verhuurder door te lezen. Als u met pech komt te staan in een gebied waar het reizen met camper niet is toegestaan, dan zijn de gemaakte kosten voor eigen rekening. Denk bijvoorbeeld aan Death Valley in de zomermaanden, of een onverharde weg. 
Waar moet ik op letten bij het terugbrengen van de camper?
Als u de camper terugbrengt op de locatie dan is het belangrijk om samen met de verhuurder een rondje om de camper te maken. Zo kunt u samen eventuele schade constateren en wordt u hier niet later mee geconfronteerd. De meeste verhuurders werken met de zogenoemde “full to full” policy. Dit houdt in dat u de camper met een volle tank meekrijgt en met een volle tank weer inlevert. U levert de camper in zoals u hem meegekregen heeft. U dient de camper bezemschoon in te leveren. Er zijn verhuurders waarbij het mogelijk is om een schoonmaak service toe te voegen aan uw reservering zodat dit u uit handen wordt genomen.
Informeer hierover ter plaatse bij de verhuurder of vraag het na bij ons team.
Wat gebeurt er als er meer mijlen zijn gereden dan vooraf betaald?
In Noord-Amerika koopt u mijlenpakketen bij uw camperhuur. Extra gereden mijlen worden verrekend bij het inleveren van de camper. De kosten per mijl variëren per verhuurder.
Wat betekent ‘full hook up’?
Een full hook up is een kampeerplek met alle voorzieningen voor een camper. U kunt de camper hier aansluiten op elektriciteit, water en riolering.
Mag ik de grens oversteken?
De meeste verhuurders maken het mogelijk om de grens over te steken tijdens uw camperreis, al betaalt u hier soms een toeslag voor. Bij onze verhuurders in Europa kunt u gratis de grens oversteken, al moet u dit wel aangeven bij het ophalen van de camper. Over het algemeen genomen dient u de camper in te leveren in het land waar u de camper ook heeft opgehaald.
Kunt u meer informatie geven over tolwegen en verkeersboetes?
Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen, waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

De verhuurder verhaalt kosten voor tol op de gebruiker/huurder ten tijde van de tolheffing. De camperhuurder is verantwoordelijk voor het betalen van tolheffing. Campers zijn niet voorzien van een transponder of tolsticker. Het heffen van tol kan op twee manieren en is afhankelijk van de tolheffingsinstantie en de betaalmogelijkheden. Op Google maps kunt u vooraf al de wegen bekijken waar tol geheven wordt, uiteraard altijd onder voorbehoud.

1. Wanneer geconstateerd is op wie de tolheffing betrekking heeft, zal de verhuurder uw naam en adresgegevens doorgeven aan de betreffende tolheffingsinstantie. De tolheffingsinstantie stuurt u dan rechtstreeks een rekening. U ontvangt hierover in de regel géén melding of correspondentie van de verhuurder
U betaalt de tolheffing rechtstreeks aan de tolheffingsinstantie. Dit kan meestal via de website van de betreffende instantie.
2. In alle andere gevallen betaalt de verhuurder de tolheffing aan de tolheffingsinstantie. De kosten voor de tolheffing worden vervolgens bij de huurder in rekening gebracht door de verhuurder. Uw creditcard wordt belast voor de verschuldigde tolheffing + administratiekosten.

Boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, door rood licht rijden, snelheidsovertredingen e.d. worden op dezelfde manier door de verhuurder afgehandeld als bovenstaand.

Wat moet ik doen als ik opmerkingen / klachten heb over de huurcamper tijdens mijn reis?
Tijdens het in ontvangst nemen van de camper geeft de verhuurder u een rondleiding door en om de camper. Mocht u tijdens deze rondleiding zaken zien die u niet bevallen, dan dient u dit direct aan de verhuurder kenbaar maken, zodat de verhuurder u een oplossing kan aanbieden. We adviseren u verder aantekeningen en foto’s te maken van eventuele schade. Probeer samen met de verhuurder tot een oplossing te komen, achteraf een klacht indienen kan altijd maar kan ook een negatieve stempel op uw vakantie drukken. Heeft u tijdens uw reis klachten over de camper, die bij het ophalen van de camper nog niet zichtbaar waren, neem ook in dat geval contact op met de verhuurder en maak foto’s.
Hoe zit het met WIFI?
Sommige aanbieders bieden WIFI of een internetkaart aan voor in de camper. Dit is een extra optie die u kunt aanvragen bij uw offerte aanvraag. De WIFI is meestal niet onbeperkt en tegen extra kosten kunnen er meer gigabytes internet aangeschaft worden.

Reisgezelschap

Mag ik een huisdier meenemen in de camper?
Bij sommige verhuurders is het toegestaan om huisdieren mee te nemen in de camper. Dit is op voorwaarde dat u dit bij het maken van een offerte al aangeeft. Daarnaast betaalt u hier extra schoonmaakkosten voor, die per verhuurder verschillen. In Europa mag u uw huisdier meenemen bij een camper van McRent, RicoRental en Touring Cars tegen extra betaling. De meeste camperverhuurders, waar u geen huisdier mee mag nemen, maken wel een uitzondering voor hulphonden. Wilt u weten wat de regeling is van uw camperverhuurder? Kijk in de voorwaarden of neem contact met ons op.
Waar moet ik op letten als ik een camperreis met kinderen maak?
Afstanden kunnen heel lang zijn dus zorg voor genoeg afwisseling tussen reistijd en uitstapjes. Er zijn genoeg campings met kinderfaciliteiten. Het is aan te raden van te voren uw reis uit te stippelen en vast reserveringen te maken zodat u verzekerd bent van een plekje op een voor uw gezin geschikte camping. Sleep niet al te veel dingen mee vanuit Nederland als u een camper heeft gereserveerd in het buitenland. Alles is overal ter wereld tegen een betaalbare prijs te koop bij de grote supermarkten of warenhuizen. Heeft u een iPad of tablet? Neem deze dan mee, eventueel met gedownloade films. Denk ook aan spelletjes onderweg en bijvoorbeeld een activiteitenbord of vakantieboek.

Verzekeringen

Moet ik altijd een borg betalen bij het ophalen van mijn huurcamper?
Ja, elke leverancier vraagt een borg. De hoogte van de borg verschilt per leverancier. Dit kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Afhankelijk van bij welke leverancier u geboekt heeft wordt een borg bedrag gereserveerd of afgeschreven van uw creditcard. U heeft dus altijd een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. Op de verhuurderspagina’s kunt u de voorwaarden per leverancier bekijken.
Is Worldwide Campers lid van SGR?
Omdat WorldWide Campers een broker is en geen pakketreizen aanbiedt, kan WorldWide Campers geen lid worden van de Stichting Garantiefonds Reizen. Geeft u er de voorkeur aan uw camper te reserveren bij een organisatie die wel SGR lid is? Dan geven wij uw offerte graag aan een van onze partners die deze, tegen dezelfde condities, zal afhandelen.