Frisse nacht, regen en wine o’clock

Frisse nacht, regen en wine o’clock

Daintree was het noordelijkste punt van onze reis door Australië. We rijden nu zuidwaarts. In Mareeba in the Atherton Tablelands is de camping van onze keus vol (het is avocado plukseizoen en de plukkers verblijven hier, verklaart de receptionist). Op zijn advies gaan we naar het Tropical Tableland Caravan Park. Lekker rustig en een koopje voor omgerekend 20 euro.

Frisse nacht

The Tablelands liggen wat hoger en het koelt hier ’s avonds lekker af. Ik leg het dekbed binnen handbereik, mocht het laken te dun zijn vannacht. Na een frisse, maar niet koude nacht, rijden we terug naar de kust. Je kunt dit gebied de ‘fruitschaal’ van Queensland noemen. Er worden bananen, mango’s, ananassen, avocado’s, lychees en noten verbouwd.

Watervallen

Bij de plaats Millaa Millaa rijden we een route langs drie watervallen. De Millaa Millaa waterval is volgens onze reisgids de meest gefotografeerde waterval van het land. Vanaf achttien meter hoogte stort het water naar beneden en vormt een natuurlijk zwembadje. Er zijn kleedhokjes aanwezig. Als het heel warm is, gaan hier vast veel mensen zwemmen.

Etty Bay

Het mooie van eigen vervoer is dat je kunt stoppen wanneer je wilt. Dus rijden we, ondanks de harde regen, even naar Etty Bay. Terwijl de regen op het dak klettert, smeren we onze boterhammen in onze Apollo Endeavour. Door de kletsnatte ramen kijken we naar het zandstrand en de oceaan. De picknicktafels blijven vandaag leeg.

Pas op voor kasuarissen

Stonden er in West-Australië waarschuwingsborden voor overstekende kangoeroes, hier worden we geattendeerd op kasuarissen. Een kasuaris kan anderhalve meter groot worden en ziet eruit als een mega kalkoen. De dieren kunnen niet vliegen en worden met uitsterven bedreigd. Er schijnen nog maar duizend exemplaren in het wild te leven. Wij zien er drie.

South Mission Beach

Onze volgende overnachtingsplek is de Big 4 camping in South Mission Beach. Als we de sleutel van onze camper bij de receptie laten zien krijgen we tien procent korting bij Big 4 en Top campings. De camping ligt aan zee en ook hier is een prachtig zandstrand. Helaas regent het nog steeds, maar we hebben gratis en onbeperkt wifi; dus wij vermaken ons wel.

Lopende band

Onderweg naar Rollingstone stoppen we in Lucinda, een dorp te midden van suikerrietvelden. We willen de 5,76 kilometerlange pier met lopende band wel even zien. De lopende band wordt gebruikt om suikerriet naar schepen te transporteren die vanwege hun grootte/diepgang niet aan de kust kunnen aanleggen. De suikerriet wordt geëxporteerd.

Beachfront it is

De Rollingstone Beachfront Resort doet zijn naam eer aan. We staan direct aan het strand: fantastisch! Waar vind je zoiets? Ik wandel twee uur over het witte zand en kom niemand tegen. Als ik terug ben, komt de overbuurman een praatje maken. Hij vraagt hoe de Apollo bevalt. Hij en zijn vrouw willen er misschien eentje huren in Nieuw-Zeeland.

Wine o’clock

Wij maken zo een fles wijn open, zegt hij. Komen jullie wat drinken? Even later zitten we aan de toastjes met kaas en door hen zelf geproduceerde Chardonnay. Hun zoon is wijnmaker in Ballarat, ten noorden van Melbourne. Of we de rode wijn ook willen proeven? Dat kunnen (en willen) we uiteraard niet weigeren.