Gek op/van Amerika

Oregon

Ik ben gek op Amerika en ik word de laatste tijd ook gek van Amerika. Maar vakantie is vakantie, dus laten we niet over politiek beginnen. Hier niet, maar ook daar niet, als ik er in juli met mijn echtgenote en twee tieners naartoe vlieg voor een camperreis door Washington en Oregon.

Reizen is werken

In mijn beroep als reisjournalist en -fotograaf ben ik geregeld in het land van Uncle Sam onderweg, zowel achter het stuur als te voet want ik ben een fanatieke wandelaar en outdoor-fan. En altijd, hoe leuk ook, geeft een persreis mij nooit de kans om van een land of streek met volle teugen te kunnen proeven, daar de tijd voor te kunnen nemen. Ik moet hier ‘ns met mijn gezin terug komen, is mijn standaard gedachte altijd na weer een dag (te) hard rijden van hot naar her, van afspraak naar afspraak. Ik ben ten slotte aan het werk, maar echt genieten is er nauwelijks bij als je verplichtingen hebt. Een persreis is dit moéten zien, hier nog foto’s moeten maken, met die persoon móeten spreken of uit eten gaan.

Reizen is werken

I’ll be back

Zo ook in Oregon, waar ik twee jaar geleden tien dagen rondtoerde voor Belgiës grootste krant Het Laatste Nieuws. De variatie in de landschappen, die ik er aantrof vond ik toen frappant. En ik heb veel leuke dingen gezien en gedaan, maar die telkens afgesloten met diezelfde gedachte: ik moet hier ‘ns een keertje terugkomen met mijn gezin en dit op mijn gemak doen.

Washington en Oregon

Deze zomer komt het er eindelijk van. We huren een camper vanuit Seattle weliswaar – de vliegverbindingen naar die metropool pakken voor ons net iets gunstiger uit dan Portland, Oregon – en rijden door de binnenlanden van Washington en Oregon zuidwaarts. Daar pikken we ook nog enkele redwoods in het uiterste noorden van Californië mee, alvorens langs de Oregon én Washington Coast na meerdere dagen Olympic National Park te bereiken. We sluiten af met een dagje Seattle, nadat we onze camper bij Tacoma ingeleverd hebben.

Crater Lake

Crater Lake, Oregon

Highlights

Wat we allemaal gaan zien en doen? Naar de volgende highlights kijken wij in elk geval enorm uit:

  • Mount Saint Helens: na de vulkaanuitbarsting van 1980 is het landschap nooit meer hetzelfde geweest. Ik was er laatst in de negentiger jaren, dus ik ben erg benieuwd.
  • Portland: grote kans dat we de mobilhome daar een dagje aan de kant laten staan, want je wandelt, rijdt en fietst er overal naartoe. De Japanse tuin wordt ons hoofddoel.
  • Sisters: daar bezoeken we een oud-collega van ons. Met mijn zoon ga ik proberen de vulkaan Middle Sister te beklimmen, een pittige uitdaging.
  • Crater Lake: het mooiste meer dat ik ooit gezien heb. Echt!
  • California Redwoods: niet alleen omdat we Star Wars fans zijn…
  • Olympic National Park: schijnt geweldig te zijn. Hier ben ik nog nooit geweest.
  • Seattle: met zoonlief ga ik de Underground Tour doen. Dochter wil shoppen met mamma…

Weer te veel in drie weken tijd wellicht, maar, och ja, we kunnen altijd nog een keer terugkomen. Toch?

Deze zomer zal reisjournalist Jonathan Vandevoorde zijn hele vakantie in Washington, Oregon & Californië bloggen voor WorldWide Campers.