Hap, slik, weg

Hap, slik, weg

In het Coral Coast Tourist Park in Carvarnon hebben we eindelijk weer eens wifi. Blijkbaar zit er een limiet aan het aantal MB dat we mogen downloaden, want binnen de kortste keren krijgen we een melding dat ons tegoed op is. Dan maar boodschappen doen en het dorp verkennen. Carnarvon is een fruitteeltgebied en gelet op het aanbod in de supermarkt is het oogsttijd van bananen en meloenen.

One Mile Jetty

De One Mile Jetty is een pier, die in 1897 is aangelegd (vandaar de broos uitziende houten balken) om voorraden en passagiers die per schip uit Perth kwamen, naar het dorp te vervoeren. De schepen namen runderen, schapen en wol mee terug naar de stad. In 1900 werd er van de pier naar het centrum een spoorlijntje aangelegd. Een paar jaar later reed daar een stoomtreintje over. Wel zo gemakkelijk!

Monkey Mia

Van Carnarvon naar Monkey Mia is 350 kilometer. Monkey Mia is een uniek oord. Dit is niet, zoals Coral Bay, een vakantiedorp. Nee, het is één grote parkeerplaats (ze noemen het camping) vol campers, kampeerbusjes en auto’s. We staan werkelijk hutje mutje. Verder is er een pub, een restaurant, souvenirwinkel, een motel en backpackershostel. De locatie – aan een goudgeel zandstrand en de turquoise zee – is wel perfect!

Dolfijnen voeren

Ieder jaar komen er honderdduizend mensen naar Monkey Mia om het voeren van dolfijnen te zien. Terwijl zeven dolfijnen voor de kust heen en weer zwemmen, krijgen we ongeveer een half uur informatie over deze dieren, maar het daadwerkelijke voeren duurt maar een paar minuten. Een aantal toeschouwers mag een vis voor een dolfijn op het water leggen. Hap, slik, weg en de dolfijn keert terug naar zee.

Denham

Wauw, de Denham Seaside Tourist Village is geweldig. We hebben een ruime kampeerplek; zo’n beetje op het strand. Schitterend uitzicht op de oceaan. Denham is het meest westelijke stadje van Australië. Vanaf hier kun je naar Dirk Hartog island varen. Genoemd naar de Nederlander die hier vierhonderd jaar geleden aan wal kwam en zijn tinnen bord als bewijs achterliet. Het eiland bezoeken is helaas nogal een duur geintje. Dat slaan we maar over.

Bye bye hitop

Onze laatste overnachting is in Geraldton. Een leuk stadje aan zee met gezellige winkelstraatjes. Het is ruim 400 kilometer naar Perth, waar we onze home away from home inleveren bij Apollo. In de afgelopen vijftien dagen hebben we ruim 4300 kilometer gereden. Onze camper is erg goed bevallen. Hij is groot genoeg om in te leven en niet te groot om mee te rijden. Apollo hitop, we gaan je missen!