Het kan vriezen, het kan dooien

Het kan vriezen, het kan dooien

Een heerlijke camper hebben we. Na een week weten we onze weg erin te vinden, hebben de laatjes in- uit en weer ingeruimd naar ons gemak en alles wat we nodig hebben bij de hand. We moesten wel even reorganiseren: ik “Lieverd, waar is de chocopasta?” Hij: “In het laatje”. Ik: “Welke van de 10?” Hij: “Uh….??” Maar we hebben nu vaste plekjes voor onze spullen dus vrolijk rijden over de wegen, de eerste dagen in de stromende regen, maar nu zijn we in Idaho en schijnt overdag het zonnetje. Okay, de route die we afleggen is niet helemaal zoals we die gepland hadden vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid, maar dat mag de pret niet drukken. We ontdekken toch wel leuke plekjes.

Die shutdown, daar doe je niks aan. Net als aan het weer. Wat ondanks dat de zon schijnt, is het weer nog steeds niet helemaal is zoals het eigenlijk zou moeten zijn. Het is veel te koud voor de tijd van het jaar, en dat betekent dat we, naast het zoeken van alternatieven voor een gesloten Yellowstone, ook elke avond een camping moeten zoeken waar het niet gaat vriezen. Want we hebben een niet vorstbestendig campertje.

Geinige reacties

Onze constante vraag of het gaat vriezen levert ook hilarische reacties op. “Keep each other warm dear”, is er slechts een van. Maar het gaat niet om ons. Op kou kun je je kleden. De kachel in de camper doet zijn werk prima. De camper ook. We rijden probleemloos berg op, en berg af. Parkeren hem moeiteloos bij de supermarkt om boodschappen te doen en de riante koelkast te vullen. Springen (nou ja) ’s avonds het comfortabele bed in. Kortom. Niks mis mee. De enige stress die we hebben is de vorststress. Dit ‘antivriesbeleid’ zorgde al voor een extra 100 mijl omdat de camping waar we aankwamen meldde dat het ging vriezen ’s nachts. En niet 1 graadje, maar wel 10! Dat is teveel van het goede.

Ontdooien in de hot springs

Nu zitten we op een camping waar wel heerlijke hot springs zijn, maar waar verder geen telefoon of internet is. Naar verwachting wordt het niet kouder dan 2 graden onder nul. Helemaal zeker weten doen we het niet. Niemand hier op de camping overigens.’Het kan vriezen en het kan dooien’, zeggen de vriendelijke en zeer toegankelijke Amerikanen. Dat is geen big help. De omgeving waar we zitten is scenic, maar redelijk desolaat, veel keus hebben we vandaag niet. En zonder het onvolprezen internet geen idee waar we vorstvrij terecht zouden kunnen. Dus ‘we keep our fingers crossed’. En dat doen we in de heerlijke hot springs waar we onder een flonkerende sterrenhemel lekker warm worden.

Tip van Madelaine

Huur je vanaf september een camper via WorldWide Campers voor het noorden en midden van de VS regel dan een exemplaar waarmee splinter door de winter komt. Het kan immers zomaar te koud zijn voor de tijd van het jaar ;-).