Het nieuwe reizen

het nieuwe reizen

Langzaam maar zeker openen steeds meer landen de grenzen voor vakantiegangers. Maar wat betekent het nieuwe reizen en welke veiligheidsmaatregelen gelden er per bestemming? Wereldwijd zijn de belangrijkste regels gelijk: houd afstand, vermijd drukte en blijf thuis wanneer u klachten heeft. Daarnaast gelden er verschillende voorzorgsmaatregelen per bestemming. Veilig op reis gaan is belangrijker dan ooit en het huren van een camper is dan ook een goede en veilige keuze. U reist namelijk enkel met uw eigen reisgezelschap en kunt zelf bepalen waar u gaat en staat.

Reizen per vliegtuig

Bent u van plan om met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming te reizen? Elke reiziger van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegt, moet een gezondheidsverklaring invullen. Van uw luchtvaartmaatschappij ontvangt u een vragenformulier en tijdens de reis houdt u dit formulier bij u. Op de luchthaven van aankomst wordt steekproefsgewijs gevraagd om de gezondheidsverklaring te tonen. Houdt u er rekening mee dat, wanneer u aangeeft klachten te hebben die passen bij COVID-19, u niet mee aan boord mag. Meer informatie hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

Specifieke maatregelen per land

Los van de bovengenoemde gezondheidsverklaring en eventuele visumregels, gelden er wellicht ook aanvullende maatregelen per land voor wat betreft het nieuwe reizen. Wij doen ons best u altijd zo goed mogelijk te informeren, maar willen u er graag op wijzen dat de reisadviezen per land aan veranderingen onderhevig zijn. Op Wijs op Reis van Nederlandwereldwijd.nl vindt u een handig overzicht van alle veilige landen en de belangrijke reisinformatie ter plaatse.

Actuele informatie ter plaatse

Op Wijs op Reis van Nederlandwereldwijd.nl vindt u een handig overzicht van alle veilige landen en de belangrijke reisinformatie ter plaatse. Zo kan het bijvoorbeeld per bestemming verschillen met hoeveel personen u in een camper mag, of u een mondkapje moet dragen en wat de regels zijn omtrent reizen. Daarnaast kunnen bepaalde bestemmingen ook slechts voor een deel toegankelijk zijn.

Veilig reizen per huurcamper

Bij Worldwide Campers kunt u wereldwijd een camper huren. Er is veel keuze, waardoor er altijd een huurcamper is die past bij uw wensen en reisbehoeften. Bovendien worden de hoogste normen van hygiëne gewaarborgd. De veiligheid en hygiëne zijn altijd al een topprioriteit geweest, maar door de huidige omstandigheden zijn de hygiënemaatregelen nog verder aangescherpt. U kunt dus altijd veilig reizen in een eenvoudige, comfortabele of luxe huurcamper, inclusief de benodigde verzekeringen. Heeft u aanvullende vragen over het nieuwe reizen of over alle maatregelen rondom COVID-19? Lees dan onze informatiepagina over het coronavirus.

De informatie op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 03-11-2020.