Met een kampeerbusje van Cairns naar Brisbane

van Cairns naar Brisbane met een camper

Het is zover. We gaan weer met een kampeerbusje op pad. De komende drie weken rijden we met een Apollo Endeavour langs de oostkust van Australië. We starten in Cairns, waar we ons home away from home ophalen, maken een korte tour naar het noorden en rijden dan zuidwaarts, naar Brisbane.

Vier personen

De Endeavour van Apollo is een nieuwer model dan de Hitop, waarmee we twee weken door West-Australië toerden. Er zijn twee tweepersoonsbedden, want de Endeavour is geschikt voor vier personen. Aangezien wij met zijn tweeën zijn, gebruiken we de hoogslaper om onze koffers en het beddengoed op te slaan.

Cairns

De afgelopen dagen waren we in Cairns, een heel relaxte stad. Als je op de gezellige Esplanade (boulevard) niet in vakantiestemming komt, lukt het nergens. Ik vind het leuk dat het niet alleen maar een badplaats is. Er zijn ook ‘normale’ voorzieningen zoals een ziekenhuis, universiteit en winkels voor de 140.000 inwoners.

Strand voor de rijken

Iets ten noorden van Cairns, ligt Palm Cove, waar volgens de reisgids the other half zijn/haar vakantie doorbrengt. Oftewel: een vakantiebestemming voor de rijken. Dat willen we wel even zien. De luxe hotels en pensions aan het kilometerslange Palm Cove zandstrand zien er -net als de geparkeerde auto’s- enigszins jaloersmakend uit.

Port Douglas

Wij rijden naar de badplaats Port Douglas. Het stadje telt een kleine vijfduizend inwoners en het aantal campings, motels, hotels, restaurants en bars, strandkleding- en souvenirwinkels zegt genoeg over het aantal toeristen dat hier naartoe komt. Het is een levendig en gezellig stadje. Na een nachtje in het Pandamus Caravan Park rijden we verder naar het noorden.

Ferry over Daintree rivier

Bij Daintree Village nemen we de ferry over de Daintree rivier. Aan de overkant van de rivier is het Daintree National Park. De combinatie van twaalfhonderd vierkante kilometer regenwoud, witte zandstranden en koraalrif zorgt voor een unieke mix van bomen, planten, vogels, reptielen en vlinders en dat maakt dit park Unesco Werelderfgoed.

Regenwoud

Het regenwoud doet zijn naam eer aan, want het regent keihard. We rijden daarom eerst alle uitzichtpunten voorbij, in de hoop dat het op de terugweg droog is. Het noordelijkste punt dat wij met onze kampeerbus kunnen bereiken is Cape Tribulation. Daar houdt de asfaltweg op en kunnen alleen fourwheeldrives verder rijden.

Niet buiten boord hangen

De regen is gestopt en we maken een krokodillentour op de Daintree rivier. Twee weken geleden is een toeriste in het Daintree NP door een krokodil aangevallen. Zij liep tot haar middel in de oceaan en werd verder het water ingesleurd. Op een boot is het ongetwijfeld veiliger, maar het advies om ‘niet buiten boord te hangen’ volg ik zonder moeite op!

Krokodillen spotten

We turen in de mangrove naar krokodillen en slangen. Al snel zien we een drie meter lange python op een boomtak liggen. Ook zijn er veel kleurige vogels. Pas aan het einde van de tour zien we Scooter, een door de gids zo genoemde krokodil, op een zandbank van de zon genieten. Helaas laat Scarface, een vier meter lang mannetje, zich vandaag niet zien.