Land van contrasten: Natuurpracht en menselijke kitsch!

camperhuur tips tennessee

De dag leunt al tegen de middag aan als we de parking van Fort Myers Beach oprijden. Vandaag willen we dolfijnen spotten in de Golf van Mexico. We zijn eraan voor de moeite. De boten zijn ’s morgens uitgevaren. Gelukkig is er Joe: ‘Let’s get them on the jetskis’. En zo zitten we voor we het goed en wel beseffen op volle zee. Na 10 minuten de golven trotseren, varen we een baai binnen. Na het nodige geduld duiken de eerste vinnen op. Hoe dieper we de baai intrekken, hoe meer dolfijnen we bespeuren. Terwijl wij van de dolfijnen genieten, zorgt Joe voor het nodige beeldmateriaal. Priceless! Alhoewel, voor 250 dollar kan je dit ook beleven. Joe knutselt zelfs een filmpje in mekaar dat we op hun facebookpagina vonden. Zoek maar eens op Adventure Water Sports, Inc.

Bezoek Atlanta met een camper

Een stevige hap uit ons budget maar dit voelde als een once in a lifetime ervaring die ons de energie geeft om de komende 2 dagen te overbruggen: Interstate 70 North grijnst ons toe. Dit streepje asfalt strekt zich uit tot in Detroit. Na een dag rijden op deze verdomd saaie snelweg (je rijdt ellenlange uren in een tunnel van bomen en asfalt) en een overnachting in Macon, beslissen we om de tweede dag anders aan te pakken: in plaats van rond Atlanta te cruisen, trekken we de stad in. Een wijze beslissing want dankzij de coupons van CityPass (www.citypass.com) kunnen we heel vlot het Georgia Aquarium, The Coca Cola Company en de CNN studios bezoeken. Deze attracties liggen op een boogscheut van elkaar op het Pemberton (uitvinder van het frisdrankje) Parc. De RV staat om de hoek op een publieke parking (10$ voor een dag).

Het is al donker als we de KOA campground in Knoxville bereiken. Tennessee, mijn geliefde staat. Het stadje Knoxville zelf is een aanrader, met rustige straatjes, leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes. Denk eraan om een identiteitsbewijs bij te hebben als je graag een glaasje wijn bij het eten drinkt want zonder krijg je in deze staat geen druppel alcohol voorgeschoteld.

We zijn de derde week begonnen met de natuurpracht waarom hem dan niet eindigen met een goeie portie menselijke kitsch? En we zijn niet alleen, het is stevig aanschuiven op weg naar Pigeon Forge: het walhalla van malls, fastfood, attracties, shows,…. Wij hebben een dagje Dollywood gepland. Jawel, het pretpark van de countrylegende Dolly Parton. Een gezellig cowboy sfeertje wordt er afgewisseld met een gezonde portie adrenaline met als apotheose The Wild Eagle, waar enkel onze Juul zich op waagt. ’s Avonds pikken we nog Dolly’s dinnershow, Dixie Stampede, mee. In een eivolle arena krijgen we een driegangenmenu met een volledige kip, maïskolven, appelflappen en patat voorgeschoteld terwijl een interactieve en ludieke paardenshow opgevoerd wordt. Dolly Parton sluit de avond af op het grote scherm met een grootse Amerikaanse boodschap: we are all equal. De stars and stripes vliegen ons om de oren.