Monument Valley en de Grand Canyon met een camper

Bezoek de Grand Canyon met een camper

In de namiddag kwamen we aan bij Hotel the View vanwaar we vertrokken in een jeep met een lokale gids voor een tour door Monument Valley. De tour duurde 3 uur en is echt de moeite waard. Tijdens de tour rijd je door de Valley naar plekken waar je met de auto niet kunt komen. De lokale gids vertelt veel over de omgeving en de cultuur van de indianen. Erg indrukwekkend is het als hij begint te spelen op zijn trommel en gaat zingen. Na de Jeep Safari hebben we de zonsondergang bekeken. Wow wat was dat mooi. Daarna reden we terug naar onze kampeerplaats waar we nog een borrel hebben gedronken en de foto’s hebben bekeken.

Grand Canyon

Vandaag bezoeken we Amerika’s bekendste National Park: Grand Canyon. Wij vertrekken vroeg in de ochtend omdat we geen seconde willen missen van dit natuurwonder. Vanaf Monument Valley is het ongeveer 2,5 uur rijden met de camper naar Grand Canyon National Park. Het eerste viewpoint vind je bij Desert View. Hier kun je een uitkijktoren op en heb je een prachtig uitzicht over de canyon. Na een bezoek een Desert View Point rijden we gelijk door naar ons onze camping Trailer Village. De camping ligt in centraal gelegen in de buurt van het visitor center. Om de 10 minuten vertrekken er shuttles naar alle uitkijkpunten van de Grand Canyon. Wij gebruiken de shuttle verbinding dan ook om de meeste viewpoints te bezoeken. In de avond gaan wij naar Hopi Point waar je kunt genieten van de spectaculaire zonsondergang. Na een dag vol prachtige indrukken keren we terug op de camping voor onze laatste nacht in de camper.

Het inleveren van de camper

Vandaag leveren de C25 camper van Cruise America weer in. De rit van de Grand Canyon naar het kantoor van Cruise America in Las Vegas duurt ongeveer 4,5 uur. Onderweg stoppen we nog in het plaatsje Williams, dat bekend staat om de Route 66. Vlakbij de verhuurlocatie is een benzinestation te vinden en kun je nog even tanken en het gas bij laten vullen door een pompbediende. Let op! Dit mag je absoluut niet zelf doen. Bij het inleveren kun je plaats nemen in de wachtruimte en controleert een medewerker van Cruise America de camper. Ondertussen wachten wij op de taxi die ons weer terugbrengt naar Las Vegas waar we nog 2 dagen verblijven aan de Strip.