On the road again

On the road again

Daar is ‘ie dan. Ons home away from home voor de komende twee weken. Een camperbusje van Apollo. En yes, ik heb een keuken! Dat wil zeggen een fornuis, pannen, borden, bestek, een vergiet, glazen, koffiekoppen, kommen, een koelkast, magnetron, waterkoker en zelfs een broodrooster. Ook hebben we verlichting en stromend water.

Stromend water

Dat is een stuk beter dan de auto met uitvouwbare tent op het dak (roof top tent), waarmee we de afgelopen weken door Australië reisden. Met een auto kun je weliswaar harder rijden, maar het grote nadeel was dat we geen koelkast hadden en dat we voor elk wissewasje (tandenpoetsen, handen wassen, koken, afwassen) naar de gemeenschappelijke keuken of het toiletgebouw moesten lopen. Dat hoeft nu niet meer.

Apollo hitop

Ons kampeerbusje wordt een hitop camper genoemd en hoog ie ‘ie zeker. Mijn vriend van 1.88 meter kan binnen met gemak rechtop staan. “Let op, de camper is 2.65 meter hoog”, waarschuwde de medewerkster van Apollo. En dat bleek een terechte waarschuwing. Bij een winkelcentrum in Perth waar we inkopen voor de komende dagen willen doen, staat dat de maximale hoogte voor de parkeergarage 2.20 meter is. Gelukkig zien we dat op tijd!

Off we go

De temperatuur in Perth is de afgelopen dagen van 26 naar 20 graden gezakt en bovendien regent het. Een goed moment om noordwaarts te vertrekken; daar waar het altijd zomer is. Vandaag rijden we niet zo ver. Naar Jurien Bay, ruim 200 kilometer. Bij het inladen van de boodschappen zijn we natuurlijk vergeten alle laden weer te vergrendelen. Bij scherpe bochten gaat een lade steeds open en dicht; daar leer je snel van.

Cool groeten

Als we een tijdje onderweg zijn, valt op dat chauffeurs van tegemoetkomende campers op een bijzondere manier groeten. Beide handen aan het stuur en als ze bijna passeren, tillen ze de wijsvinger van de linkerhand heel even op. Een hand opsteken is blijkbaar teveel moeite. Wij willen ons natuurlijk graag aanpassen, maar de eerste keer dat mijn vriend nonchalant zijn wijsvinger opsteekt en de tegenligger hetzelfde doet, liggen we dubbel van het lachen.

Home made meal

Koken is ook even wennen zo’n eerste dag. Waar is de koekenpan en waar hebben we rijst gelaten? Maar het voelt super de luxe dat we in onze camper kunnen koken en buiten aan een tafeltje naast onze camper kunnen eten. Geen campingkeukens meer! Nou ja, misschien om af te wassen. Voor het slapengaan maken we van de tafel en de banken een ruim bed en we kunnen onder zeil.