Are you from overseas?

camperhuur blog washington

‘Are you from overseas?’ luidt het laconiek uit de mond van de pompbediende die  er bij is komen staan. Mijn eerste tankbeurt met de RV loopt niet zo vlekkeloos als gepland. Zomaar tanken en binnen betalen, is dus geen optie. Eerst je kredietkaart afgeven en dan pas tanken. Gesnopen! We zijn intussen al een week en zes staten verder: New York State, Maryland, North Carolina, South Carolina, Georgia en Florida. Het gaat goed vooruit ja. Een beetje te goed volgens onze Guust die de vele uren in de camper on the road soms niet meer zo leuk vindt. Hij kan niet tekenen door al het gewiebel, de boeken raken uitgelezen en de games wat uitgespeeld. Wat wil je na enkele dagen van zeven, twaalf en zes uur on the road? Dit is andere koek dan onze campertrips in Europa. We wisten natuurlijk op voorhand dat die eerste week een zware dobber was maar het is eens als je je ruggengraat voelt vergroeien met de driver’s seat van de RV dat je beseft wat een groot land dit wel is. Maar het loont.

Ontdek Washington D.C. op de fiets

Washington DC hebben we ontdekt op de fiets met Bike and Roll. De monumenten, memorials en trekpleisters langs de National Mall liggen op het stadsplan schijnbaar op wandafstand maar ook hier geldt de wet van de verre afstand. Een fiets is dus geen overbodige luxe. Je kan de fiets vrij huren of je boekt een toer met gids. Wij kozen voor het tweede en kregen er zo de anekdotes van gids Andy bij. Verder bezoeken we een aantal musea en het Capitol, allemaal gratis toegankelijk. En natuurlijk wandelen we eens tot aan het Witte Huis. En gaan we in de mooie wijk Capitol Hill langs bij Belga Café. Hoevekippetje, Vlaamse stoverij en La chouffe! Het moeten niet altijd burrito’s en hamburgers zijn. Onze camper staat een halfuurtje sporen verder op het parkeerterrein van het dichtstbijzijnde metrostation New Carrollton. Veilig en handig.

Volgende stop in het roadbook is Hatteras, een resort van KOA Campgrounds op een landstong midden de Atlantische Oceaan. Een omweg op onze route maar meer dan de moeite waard want de RV staat op een minuutje van de oceaan. Helaas regent het en zouden we na een nachtje eigenlijk al verder willen trekken. Maar Juul is hier niet voor te vinden. Weer ettelijke uren on the road? Nee dankjewel, hij heeft de zilte geur van de oceaan geroken en wil een dag de golven trotseren. Regen of geen regen. We blijven dus. Gelukkig want ondanks een grijs wolkendek en af en toe een regenbui is het hier een klein paradijs. We kopen zo’n klein surfplankje en gaan uren het gevecht met de golven aan.

Op onze weg naar Florida staan er nog twee overnachtingen gepland: Charleston en Savannah. Naast een stadswandeling bezoeken we in het historische Charleston ook de Magnolia Plantation, een oude rijstplantage waar je naast het oude herenhuis ook de slavenhokken, de swamps en een boottocht doorheen de rijstvelden (met reigers en alligators) kan boeken. In Savannah blijft het ingenieuze stadsplan in het geheugen hangen. Huizenblokken (geen hoogbouw hier) worden er consequent afgewisseld met parkjes vol indrukwekkende bomen wat de stad supergezellig maakt. Hier zouden we gerust een paar dagen kunnen lanterfanten maar Florida lonkt en we moeten verder. Nog vijf uurtjes rijden en we zijn in de Sunshine State waar we een dikke week gaan vertoeven in o.a. Miami en Orlando. Het is hier snikheet maar de camper biedt het nodige comfort met airco, koude douches en een koelkast vol frisdranken. Hallelujah!