Paspoort, papieren en puntjes

Afgelopen maand was het tijd om alle papierwerk voor onze reis naar de Verenigde Staten te regelen. Zoals een nieuw paspoort. Het aanvragen was in mijn geval een heel bijzondere ervaring, want in mijn gemeente blijkt het afhankelijk te zijn van de betreffende ambtenaar of je foto al of niet wordt goedgekeurd. Eigenlijk had ik dat paspoort nog niet direct nodig omdat mijn oude nog een paar maanden geldig was. Maar voor een reis naar de VS moet je een ESTA aanvragen. Dat is 2 jaar geldig of tot het moment dat je paspoort verloopt. Nou, misschien ga ik de komende 2 jaar nog wel een keer naar de VS, een nieuw paspoort dan maar. Klinkt simpel. Was het dus niet. En het resultaat is afschrikwekkend. Maar ik kon er de ESTA mee aanvragen en daar was het uiteindelijk om begonnen.

Papier hier

Daarna nog meer papierwerk. Belastingpapierwerk om precies te zijn. Want dat moest tussendoor ook nog allemaal worden afgehandeld. De belastingdienst houdt er geen rekening mee dat je eigenlijk helemaal niet met die ongein bezig wilt zijn en er zeker geen tijd voor hebt. Daarom maar gestaag doorgeploeterd en voila, ook dat papierwerk is afgehandeld.

Gedachtenwolken

Zo, dat gaf tijd om te kijken of verder voor onze reis nog wat te papierwerken valt. Natuurlijk is dat zo. Want als je alles goed door gaat lezen ontstaan in je hoofd gezellige gedachtenwolkjes met vragen als ‘wat voor kleding moet ik meenemen’, want het is er warm én koud. En de vervolgwolk die meer een donderwolk is roept: ‘hoe krijg ik dan alles voor die 2 maanden mee?’ Want ik ben wel van de traveling, maar niet van de light, dus die ene koffer van 23 kilo die je per persoon mag meenemen zit bij mij voor een weekje wel al vol. Laat staan voor zo’n lange periode. Snel een extra koffer bijboeken dan maar. Geregeld.

Puntjes hier en daar

En dan de puntjes. Die moeten zo hier en daar nog op de i worden gezet. Voor Las Vegas bijvoorbeeld. Want wat we daar willen doen is nog niet geregeld. En de tijd loopt wel heel erg hard nu. Die puntjes, daar ga ik me de komende maand mee bezighouden. MAAND? Ja, een maand. Wow, nog maar een maand.