Journaliste blogt voor ons tijdens een camperrondreis

Ja, die vraag krijg ik regelmatig tegenwoordig. In deze, of andere bewoordingen. Zoals: “Kan dat wel”, “Hoe doe je dat thuis?”, “En je bedrijf dan?”. Waarom ik deze vragen krijg? Omdat ik een paar maanden met een camper door Amerika wil reizen. Om genoeg tijd te hebben een deel van dit land te ontdekken. Omdat ik denk dat het leuk is.

Doos op wielen

De wens voor een trektocht met camper ontstond vorig jaar toen we, echtgenoot en ik, met onze eigen oude camper, zeg eigenlijk maar ‘doos op wielen’, door Duitsland trokken. Ik netjes op de bijrijdersstoel, want rijden in een doos zonder stuurbekrachtiging is best zwaar. Maar rijden in een nieuwe(re) doos? Mmm, dat lijkt me wel wat. Maar dan wel in een ‘road trip’. En zo ontstaat het idee. Terwijl we in onze ouwe camper over de Duitse wegen hobbelen, dromen we onze reis: Het liefst dus een paar maanden. In een land met mooie wegen, boeiende steden, fijne camperplekken en eindeloos asfalt, ‘The road ahead is empty’, afgewisseld met schitterende natuur. Het westen van Amerika. Dat lijkt ons wel wat. Weer thuis blijft de droom hangen. Sluimerend. Af en toe de kop opstekend. En als er dan in onze omgeving allerlei dingen gebeuren waardoor we denken: “Het leven is best kort”, wordt het tijd om spijkers met koppen te gaan slaan.

Huisje, beestjes, werk

En dat vergt nogal wat planning. Want wanneer gaan we? En hoe doen we dat met het thuisfront? Jongste gaat studeren. Ze woont nog thuis en kan voor huis en dieren zorgen, maar heeft wel ook hulp nodig van de andere twee kinderen. Hoe kleden we ons werk in? We zijn alle twee zelfstandig dus echt ‘vrij nemen’ is geen optie. En…waar begint de reis, en waar eindigt deze?

Op zoek naar kannen en kruiken

Langzamerhand krijgt alles vorm. Ik vertel het tegen mensen in mijn omgeving en krijg regelmatig de vraag “Hoe kom je daar nu bij?” Maar hoe definitiever het wordt, hoe meer ik ook hoor: “Leuk, wil ik ook!’ En of we gek geworden zijn om zo’n avontuur aan te gaan? Nee, hoor, we zijn gek als we het nu niet doen als het kan! Een droom wordt werkelijkheid.  We gaan. De planning is vanaf eind september. Vanaf nu kun je ons volgen op de zoektocht naar het vullen van alle kannen en kruiken! En natuurlijk ook tijdens de reis!