How relaxed can a man get?

met een camper naar Orlando

We zijn halfweg. Twee weken ver. Andere jaren zou de vakantie er nu op zitten maar uitzonderlijk zijn we vier weken onderweg. Ik tik deze blog met de vingers van mijn rechterhand want links heeft de handen vol met de muggen hier in Naples, Florida. Ik zou binnen kunnen zitten maar mijn buur heeft zo’n goede soundtrack (Beatles, Stones,…) bij dat ik liever in dit broeierig weertje buiten zit te pennen. We zijn weer eens na de ‘office hours’ in de campground van KOA gearriveerd maar opnieuw hing er een envelop met de nodige info mooi op ons te wachten. Alles was netjes op voorhand geboekt en betaald. Hoef je je dan ook meteen geen zorgen te maken onderweg.

Kennedy Space Center

We hebben trouwens een fabuleus druk weekje achter de rug. Een dagje Kennedy Space Center waar we -samen met een hele zaal andere toeristen- lunchten met een echte astronaut: Jack Lousma was eind vorige eeuw actief in het Apollo-programma en is o.a. met de SpaceShuttle Colombus in de ruimte geweest. We hebben zelfs zijn hand geschud! Kennedy Space Center is een mustsee als je in de buurt bent. De kinderen -jonge tieners toch en opgegroeid in de wonderlijke wereld van internet- vielen van de ene verbazing in de andere. Het zien van een raket in het echt, is precies toch nog net ietsje meer indrukwekkend dan er eentje zien lanceren op internet. En zo’n lancering meemaken (simulatie) is precies ook wel impressionant. Boek zeker de bustoer waarbij je de hele site ontdekt. Als je die ‘crawler’ voor je ogen ziet opdoemen, word je toch eventjes stil. Wat een kolos! Moet ook wel als je die raketten van enkele miljoenen kilo naar de lanceerbasis moet vervoeren, aan een mijl per uur… We verbleven met de motorhome vlakbij in Port Canaveral, in Jetty Park. Op een boogscheut van de oceaan. Daags na onze spacetrip mocht het dus eventjes rustig. Juul huurt zich een surfplank en laat de golven maar komen. Intussen genieten wij van Stephen King en van de cruiseschepen die wat verderop de haven verlaten. Magisch momentje! Als de Disney Dream  met het nodige hoorngeschal Port Canaveral verlaat, duikt een dolfijn voor de boeg uit het water. En nog eens, en nog eens,… Dit zie je toch alleen maar op tv?!

Met dit magisch moment zijn we volledig klaar voor wat de komende twee dagen op het menu staat: de Disney pretparken in Orlando. Met overnachtingen in het Fort Wilderness, de campground van Disney zelf. Iets duurder dan wat we gewoon zijn (100$) maar er zijn shuttles en boten voorzien naar de pretparken dus dat bespaart ons flink wat zoekwerk. Want geloof me vrij, de site Disney is immens groot. Hoe fabuleus de attracties ook zijn, het was leuk te horen dat onze Guust meest onder de indruk was van het filmpje waarin het leven van Walt Disney uit de doeken wordt gedaan. ‘It all started with a mouse’. Heerlijk tweedaagse middenin al onze jeugdherinneringen. Tip: plan je bezoek aan de pretparken. boek je fastpasses ver op voorhand. De wachtrijen kunnen immens lang zijn.
Maar hier eindigt het niet. Daags nadien staat Universal Studios op het menu. Ik ben de kinderen al twee jaar warm aan het maken voor ‘Transformers The Ride’ die ik twee jaar geleden in Los Angeles. mocht beleven en prompt bekroonde tot beste attractie ooit. Het eerste wat we dus doen als we door de entrance komen, is als volleerde Freedom Fighters naar de attractie stappen. Ja, we waren net niet aan het hollen. Ook hun mama (nochtans geen liefhebber van al dat heen-en-weer-gewiebel) is nieuwsgierig naar die ‘ride’. Hun gezichten sprak boekdelen… ‘Het chillste ooit’ orakelt Juul. En zo is de toon voor een dagje Universal gezet. Adrenaline! Verwondering!
Op naar Miami waar we het rustig aan doen. Wat wandelen langs Miami Beach en de graffitti-muren in Wynwood gaan bewonderen. Daarna nog enkele uurtjes door de Everglades cruisen en hier zitten we dan. Een muggenbeet of twintig later (alhoewel ze mijn bloed wellicht niet lusten met die Budweiser Black Crown erin gemixt) en genietend van de krekels op de achtergrond. How relaxed can a man get?

Cheers to that laddies (ja, we zijn sinds enkele dagen lid van de crew van Jack Sparrow).