Routesuggestie Spanje

routesuggestie Spanje

16 dagen door Noord-Spanje

In deze 16-daagse camperreis ontdekt u het prachtige noorden van Spanje per huurcamper. Highlights in Navarra en aan de Baskische en Middellandse Zeekust ontbreken natuurlijk niet!

Dag 1: Barcelona – Montserrat 55 km – ca. 1uur

Nadat onze leverancier OrsonRent u van de luchthaven heeft opgehaald, krijgt u een uitleg over het gebruik van de camper. Afhankelijk van de aankomsttijd kiest u ervoor dichtbij op een wijnboerderij midden tussen de wijnranken van de Penedés te slapen of het prachtig gelegen klooster van Montserrat te bezoeken.

Dag 2: Montserrat – Espot 220 km – ca. 3uur

Op naar Espot en het nationaal natuurpark Aigues Tortes. Hier kunt u per taxi (4×4) naar het hoger gelegen Sant Maurici (stuw)meer gebracht worden om een heerlijke wandeling te maken tussen toppen van 3000+ meters.

Dag 3: Espot – Ainsa 175 km – ca. 3uur

Door een prachtig groen heuvellandschap, langs het stuwmeer van Mediano, bereiken we Ainsa. Met op de achtergrond de besneeuwde toppen van Monte Perdido genieten we van dit rustige middeleeuwse dorp.

Dag 4:

We blijven vandaag in Huesca en bezoeken het middeleeuwse dorp Alquéza, het Castillo de Loarre en de kloosters van San Juan de la Peña. Allen zijn praktisch nog in originele staat en doen vaak dienst als achtergrond voor films.

Dag 5/6: Ainsa – Pamplona 191 km – 2u45min

In de ochtend bezoeken we Pamplona in Navarra. Na een bezoek aan de stad zoeken we de rust op en maken een wandeling in een feeërieke omgeving langs de turquoise watervallen van de Uredera in Urbassa.

Dag 7/8: Pamplona – San Sebastian 85 km – ca. 1uur

We bereiken de Baskische kust en bezoeken de populaire badplaatsen Hondarribia en San Sebastian. Shoppen, flaneren en genieten van de beste pintxos (tapas), en visgerechten die Spanje te bieden heeft. Een verfrissende duik in de woeste golven van het beroemde strand van La Concha zijn uiteraard aan te bevelen.

Dag 9:San Sebastian – Santillana del Mar 221 km – 2u25min

Voor de liefhebbers van moderne kunst is een bezoek aan het Guggenheim een must, waarna we de kust vervolgen naar Santillana del Mar. Een historisch vissersdorp aan de Cantabrische kust.

Dag 10: Santillana del Mar

In de ochtend bezoeken we de Grotten van Altamira waar we de beroemde rotstekeningen aanschouwen om vervolgens door te rijden naar de Picos de Europa. Op 20 km van de kust bevindt zich dit uniek kalksteenmassief met pieken van meer dan 2600 meter in een prachtig groen landschap.

Dag 11: Santillana del Mar

Dag 12: Santillana del Mar – Burgos 166km – ca. 2uur

We verlaten de bergen op weg Burgos door het knoestige Castilië. Landarbeid, wijn en pelgrims en uiteraard een van de mooiste Kathedralen die Spanje rijk is.

Dag 13: Burgos – La Guardia 118 km – 1u23min

De Rioja: Vandaag bezoeken we La Guardia. Een unieke stad tussen de wijnranken waar de kazematten dienst doen als wijnopslag en waar het proces van wijn maken, proeven en conserveren haarfijn uitgelegd wordt.

Dag 14: La Guardia – Zaragoza 194 km – 1u55min

We zetten koers naar Zaragoza maar bezoeken onderweg uiteraard de Bardenas Reales, een verrassend woestijngebied middenin Noord Spanje. In Zaragoza aangekomen bezoeken we El Pilar en La Seo. De overtreffende trap van religieuze bouwwerken. Een wandeling door de stad, een wijntje en een tapa helpen de overweldigende indrukken te verwerken.

Dag 15: Zaragoza – Sitges 276 km – 2u37min

We verlaten Zaragoza en zetten koers naar Sitges, een mondaine Catalaanse badplaats. Hier rusten we nog even uit en genieten van de aangename temperaturen en de relaxte sfeer van dit dorpje.

Dag 16: Sitges – Barcelona 25 km – ca. 22min

U levert de camper weer in op de basis van OrsonRent in Barcelona.

De totale afstand van deze route is 1726 kilometer. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar uw eigen wensen.