Routesuggestie Cuba

Cuba

Rondreis Havana in 3 weken

Cuba staat wereldwijd nog niet bekend als camperland. Maar er is zoveel te ontdekken naast de witte stranden op dit Caribische eiland. Een camper geeft u juist de toegang tot de meest prachtige, onbekende plekjes van Cuba. Via Worldwide Campers huurt u in een paar eenvoudige stappen een camper in hoofdstad Havana. Benieuwd naar een mooie route?

Dag 1
Op de eerste dag wordt u opgehaald van het vliegveld door een medewerker van Daiquirí Tours en ontvangen bij de verhuurlocatie. Hier krijgt u uw huurcamper mee.

Dag 2
Vandaag gaat u hoofdstad Havana verkennen. Via Daiquirí Tours kan er een lokale gids geregeld worden, die u rondleidt. U kunt ook op eigen houtje de stad in. Aanraders zijn het oude gedeelte van de stad (tevens op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst), the Capitol Building en Revolution Square. Om de Cubaanse cultuur echt te ervaren, moet u zeker een lokale markt bezoeken.

Dag 3
Er is veel te zien in Havana. Vandaag kunt u het Hemingsway Museum bezoeken en het oude vissersstadje Cojimar, waar Hemingsway’s roman The Old man by the Sea op is geïnspireerd. Het Jezus Christus Monument, Missile Crisis Memorial en het Fort van Morro maken deze historische dag compleet.

Dag 4 & 5
Vandaag gaat u met de camper op pad naar Las Terrazas, ongeveer 70 kilometer verwijderd van Havana. U slaapt op het Finca Campesina parkeerterrein. In de ochtend kunt u een duik nemen in het San Juan rivier. Later de dag rijdt u naar het prachtig groene Viñales, waar u overnacht op het Hotel la Ermita parkeerterrein*.

Dag 6 & 7
Geniet gerust twee volle dagen van de bijzondere natuur in Viñales. Maak een mooie wandeling of paardrijdtocht en bezoek La Cueva del Indio, een grot met ondergrondse rivier. Omdat er in deze streek veel tabak wordt verbouwd, is extra bijzonder om een tabaksboerderij te bezoeken. Hier kunt u het hele proces van oogst tot het rollen van de sigaar meemaken.Cuba

Dag 8
Vanuit Viñales vertrekt u naar het eiland Cayo Levisa, ongeveer 60 kilometer verderop. U neemt de boot vanuit de Palma Rubia pier naar het eiland. Geniet van het witte strand en snorkel/duik langs de kleurrijke koraalriffen. U kunt overnachten op de parkeerplaats van de Palma Rubia pier.

Dag 9 & 10
Vandaag rijdt u ca. 230 kilometer naar Maria la Gorda, wederom een waar paradijs en tevens op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Hier vindt u de beste koraalriffen van Cuba. U overnacht op het parkeerterrein van het duikcentrum van Maria la Gorda.

Cuba

Dag 11
U rijdt ca. 240 kilometer naar Soroa, midden in de tropische bossen. Dit stadje is voornamelijk bekend vanwege de waterval Saltón en de Manantiales rivier. Bezoek ook de botanische tuin, waar u maar liefst 700 verschillende soorten orchideeën vindt, de grootste collectie ter wereld. U overnacht op het parkeerterrein van Vila Soroa.

Dag 12 & 13
De route brengt u vandaag naar Playa Larga, ongeveer 260 kilometer rijden. Hier kunt u het Crocodile Breeding Center bezoeken. Wilt u ook wat meer over de Cubaanse geschiedenis leren? Ga dan naar het Playa Girón museum, waar je meer leert over de invasie van de Varkensbaai in het perspectief van de Cubanen. Een mooie afsluiter is de Cueva de los Peces, een natuurlijk zwembad van meer dan 80 meter diep omgeven in prachtig groene omgeving.

Dag 14 & 15
Vandaag rijdt u 80 kilometer naar het stadje Cienfuegos. Dit stadje wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd en staat vermeld op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Bezoek hier de verschillende oude theaters en de Guanaroca Lagoon. Hier zie je zeker een paar flamingo’s.

Dag 16 & 17
Rijd verder naar Trinidad, ca. 80 kilometer verderop. Trinidad is een van de best bewaarde koloniale stadjes in Latijns-Amerika, dus bezichtig het Plaza Mayor en de grote kerk Nuestra Senora de la Santisima. Overnacht op het parkeerterrein van Hotel Las Cuevas.

Dag 18 
Vanuit Trinidad rijdt u naar Santa Clara, ongeveer 120 kilometer richting het noorden. Hier kunt u het Che Guevara Memorial niet overslaan, want dit is een heilige plek voor alle Cubanen.Cuba

Dag 19 
Vandaag gaat u naar Varadero, ca. 240 kilometer rijden. Hier vindt u meer dan 20 kilometer aan kristalhelder water en witte stranden. Een ideale omgeving voor uw laatste dagen in Cuba. U kunt overnachten op het parkeerterrein Parque Josone.

Dag 20 & 21
U rijdt terug naar Havana vandaag, een afstand van 130 kilometer. Hier brengt u de camper terug en slaapt u uw laatste nacht in het Bello Caribe Hotel. De volgende dag vliegt u terug naar Nederland.

*Het overnachten met uw camper op parkeerterreinen wordt verzorgd door Daiquirí Tours, waarbij u gebruik mag maken van verschillende faciliteiten van het hotel. Denk hierbij aan elektriciteit, watertoevoer en publieke ruimtes zoals zwembaden, stranden, sportgelegenheden en restaurants.