Routesuggestie Afrika

routesuggestie Afrika

21-daagse reis door Zuid-Afrika en Namibië

Kleurrijke bloemenvelden, grassavannes, witte stranden, rode zandduinen, hoge bergen en diepe kloven. Via deze prachtige route van Zuid-Afrika naar Namibië, rijdt u met de camper door tal van variërende landschappen en valt u van de ene verwondering in de andere. Om over de grote diversiteit aan wildlife nog maar te zwijgen.

Dag 1 en 2: Kaapstad – Melkbosstrand – 29 km, 41 min

U start uw Afrikaanse avontuur in Kaapstad. Om Kaapstad te verkennen, kunt hier naar het Victoria & Alfred Waterfront, het historische hart van de haven van Kaapstad, gelegen aan het water tussen Robbeneiland en de Tafelberg. Vanaf deze haven kunt u de boot nemen naar Robbeneiland, wereldwijd bekend door de gevangenschap van Nelson Mandela. U kunt overnachten op een camping aan zee bij het Melkbosstrand, dit is een kort ritje vanaf Kaapstad.

Dag 3: Melkbosstrand – Stellenbosch – 71 km, 56 min

De weg naar Stellenbosch is een rustgevende, bosrijke route. Het plaatsje ligt tussen de bergen in de vallei van Jonkershoek River. Omdat Stellenbosch bekend staat om de wijnbouw, kunt u hier een aantal wijnhuizen bezoeken.

Dag 4: Stellenbosch – Langebaan – 153 km, 1u 41 min

Het populaire stadje Langebaan is gelegen naast de Langebaan Lagune, met meer dan 3 km aan witte Caribische stranden en helderblauw water. Langebaan is tevens de toegangspoort van het West Coast National Park, een rustig natuurgebied met prachtige uitzichten en veel diversiteit in dieren. In augustus en september heeft dit park de bloemenperiode, waarbij u kunt genieten van eindeloze, kleurrijke bloemenvelden.

Dag 5: Langebaan – Vanrhynsdorp – 47 km, 2u 44 min

U rijdt van Langebaan naar boven via de westkust. U kunt onder andere langs Clanwilliam rijden, een van de oudste stadjes van Zuid-Afrika en de enige streek ter wereld waar rooibosthee groeit. U vervolgt uw route via de N7 naar Vanrhynsdorp.

Dag 6: Vanrhynsdorp – Springbok – 261 km, 2u 23 min

Vanaf Vanrhynsdorp rijdt u via de N7 naar Springbok, een prachtige route en weidse uitzichten. Dit dorp ligt in een smalle vallei tussen het granietgebergte, Klein Koperberge. Het is het commerciële en culturele centrum van regio Namakwaland.

Dag 7 en 8: Springbok – Fish River Canyon – 476 km, 9u 31 min

Vandaag bereikt u het zuiden van Namibië. De rit eindigt bij de op een na langste canyon in Afrika, de Fish River Canyon. Na deze lange dag rijden, kunt u tot rust komen bij het Ai Ais resort, de warmwaterbron aan de zuidkant van de canyon.

De volgende ochtend kunt u de canyon bezoeken. The Fish River Canyon is ca. 160 km lang, op sommige plaatsen wel 550 meter diep en bestaat grotendeels uit zandsteen en kalksteen. Hier kunt u doorrijden naar een van de viewpoints vanuit het Hobas Camp. De fantastische uitzichten en de enorme kloof zorgen ervoor dat er een populaire wandelroute is. Ook de zonsondergang is zeer de moeite waard. U kunt overnachten in het Hobas Camp.

Dag 9: Fish River Canyon – Hardap Dam – 427 km, 4u 39 min

Vanuit de canyon rijdt u door naar de Hardap Dam, het grootste stuwmeer in Namibië. Het Hardap stuwmeer is een populaire plek om te vissen. Tevens is er een natuurgebied gelegen die schitterende uitzichten biedt over een uitgestrekte grassavanne met veel verschillende diersoorten.

Dag 10: Hardap Dam – Sesriem – 300 km, 3u 51 min

Vandaag rijdt u naar Sesriem, een klein dorp in de Namib woestijn, dichtbij het zuidelijke eind van het Naukluft gebergte. Sesriem ligt dicht bij de hoofdingang van de wereldberoemde Sossusvlei, bekend van de rode duinen. In de avond heeft u hier ook een spectaculaire zonsondergang.

Dag 11: Sesriem – Solitaire – 83 km, 1u 5 min

Solitaire is een klein dorp midden in de Namib Woestijn. Het plaatsje verbindt de route tussen de rode duinen van de Sossusvlei en de kust van Walvisbay, want hier vindt u het enige benzinestation, winkeltje, restaurantje en postkantoor in de route.

Dag 12: Solitaire – Rehoboth – 161 km, 2u 19 min

U rijdt via de C24 naar Rehoboth, gelegen in een van de groenste gebieden van Namibië. Door de vruchtbare grond wordt Rehoboth ook wel ‘the spa town of Namibia’ genoemd.

Dag 13: Rehoboth – Okahandja – 167 km, 1u 49 min

Via Windhoek rijdt u vandaag verder naar het noorden richting Okahandja, een gemoedelijk stadje dat in trek is bij de bewoners van Windhoek, die meer rust verkiezen.

Dag 14 en 15: Okahandja – Swakopmund – 281 km, 2u 33 min

Swakopmund wordt gezien als het enige echte vakantieoord in Namibië. Hier treft u een prettig zomers klimaat met palmbomen, boulevards aan zee en mooie stranden. Indien u geïnteresseerd bent in avontuurlijke activiteiten, kunt u in Swakopmund zandborden, quad rijden, parachute springen, hete luchtballon vliegen en diepzee vissen. Voor de mensen die het liever wat rustiger aan doen, zijn er restaurants, cafés, musea, een slangenpark en een aquarium.

Dag 16: Swakopmund – Omaruru – 233 km, 2u 12 min

Vandaag rijdt u naar de Erongo regio, bekend om zijn kleurrijke, vulkanische landschappen. In deze regio leven ook olifanten en neushoorns, die zich hebben aangepast aan het zware woestijnklimaat. Eenmaal in Omaruru kunt u de houtsnijderijen bezoeken, zoals de Tikoloshe carvings.

Dag 17 en 18: Omaruru – Etosha National Park – 259 km, 2u 38 min

Etosha National Park is uniek in Afrika. Het park heeft een enorme zoutpan van meer dan 4800 km2, wat zelfs waarneembaar is vanuit de ruimte. In het park leven honderden soorten dieren, van prachtige vogels tot leeuwen, olifanten, reptielen en giraffen.

Dag 19: Etosha National Park – Grootfontein – 158 km, 1u 32 min

Vandaag kunt u nog doorbrengen in het Etosha National Park. In de middag reist u door naar Grootfontein, een groen gebied in het noordoosten van Namibië. In de zomer is Grootfontein een weelderig paradijs van paarse, blauwe, rode en groene tinten van de flamboyante bomen, zoals de Jacaranda.

Dag 20: Grootfontein – Otjiwarongo – 210 km, 1u 56 min

Via de B8 langs het oude mijndorpje Otavi en vervolgens via de B1 gaat u op weg naar Otjiwarongo, de thuisbasis van het Cheetah Conservation Fund. Dit is een internationaal erkende organisatie, gewijd aan het behouden van de populatie jachtluipaarden.

Dag 21: Otjiwarongo – Windhoek – 251 km, 2u 26 min

U vervolgt uw weg door de Otjiwarongo regio via de B1 naar Windhoek. Hier eindigt uw reis door Zuid-Afrika en Namibië per camper en kunt u uw reis per vliegtuig voortzetten.

De totale afstand is ca. 3567 km, maar de reis is gemakkelijk in te korten of aan te passen naar uw eigen wensen.