Routesuggestie Canada, dwars door de Nationale Parken

Routesuggestie Canada, dwars door de Nationale Parken

7-daagse reis door de Nationale Parken van Canada

Canada, het op één na grootste land ter wereld, met hoofdstad Ottawa en befaamde steden Montreal, Toronto, Calgary en Vancouver. Canada staat bekend om zijn ongerepte natuur en strenge winters. Bij uitstek één van de mooiste landen om doorheen te reizen per camper! Deze Routesuggestie Canada, gaat dwars door Banff National Park Area en Jasper National Park Area.

Dag 1: ‘Cowtown’ Calgary

U begint uw reis in Calgary, de oostelijke toegangspoort naar de Rocky Mountains, dat gelegen is in de omgeving waar de prairies eindigen en de uitlopers van de Rockies beginnen bij de samenvloeiing van Bow en Elbow Rivers. In het westen stijgen de majestueuze bergen en in het oosten breiden uitgestrekte prairie vlaktes zich uit helemaal tot aan Ontario. Calgary is niet alleen de grootste stad in Alberta, maar ook het grootste stedelijke gebied tussen Toronto en Vancouver.

Dag 2: Banff National Park Area

Vanaf Calgary rijdt u naar Banff National Park Area (130 km in ongeveer 1,5 uur). Dit prachtige Park is gelegen in de Rocky Mountains en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er liggen verschillende indrukwekkende gletsjers, enorme wouden en smaragdgroene meren. U vindt er één van de mooiste en meest imponerende berglandschappen op aarde. Gelegen in overweldigende natuurpracht bieden de charmante kleine steden Banff en Lake Louise alle comfort van de grote stad.

Dag 3: Banff National Park Area – Lake Louise – 190 km – 1 u 50min

Het vakantieoord Lake Louise ligt in het hart van de Canadese Rocky Mountains in Banff National Park, 190 km ten noordwesten van Banff. Lake Louise staat bekend om haar bergmeer met sprankelend hemelsblauw water aan de voet van de Victoria-gletsjer. Het geldt als één van Canada’s grootste wintersportoorden. Vervolgens volgt u de route via de Icefields Parkway. Dit is een weg van 232 km tussen Lake Louise en Jasper, één van de mooiste in Noord-Amerika.

Dag 4: Lake Louise – Jasper National Park Area – 245 km – 3 u 15min

De route vanaf Lake Louise naar Jasper National Park is, wederom, één van de mooiste wegen van Noord-Amerika. U komt langs eeuwenoude gletsjers, bergmeertjes, bossen, watervallen en indrukwekkende valleilandschappen. Neem dus vooral de tijd! Jasper National Park, ten noorden van Banff National Park, is het grootste park van de Canadese Rocky Mountains en maakt ook deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. U vindt meer dan 1200 kilometer aan wandelpaden en een aantal spectaculaire bergroutes. Jasper staat bekend om het vele wild, zoals grizzlyberen, zwarte beren, bevers en edelherten.

Dag 5: Jasper National Park Area – Wells Gray Provincial Park Area – 370 km – 4 u 30min

U zet uw reis voort richting Wells Gray Provincial Area. Wells Gray Park wordt ook wel het Watervallenpark van Canada genoemd vanwege de 39 watervallen binnen de grenzen van het park. Dit uitgestrekt natuurreservaat met grote meren, diepe kloven, met gletsjers bedekte bergtoppen en oerbossen, is bijna even groot als Banff National Park en levert even memorabele herinneringen op. De voornaamste plaatsjes in deze regio zijn Valemount, Blue River en Clearwater, die door de Yellowhead Highway 5 met elkaar verbonden worden.

Dag 6: Wells Gray Provincial Park Area – Revelstoke – 360 km – 4 u 30min

Vanaf Wells Gray Provincial Park Area, reist u verder naar Revelstoke’s. Het bedrijfsleven was traditioneel sterk gelinkt aan de Canadian Pacific Railway en u merkt dan ook nog steeds de sterke band met het spoor. Niettemin zijn de mijnontginning, de bosbouw, de overheidsinstellingen en het toerisme een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het succesverhaal van Revelstoke. Met Glacier National Park op een uurtje rijden naar het oosten en Mount Revelstoke National Park en Revelstoke Mountain Resort op een boogscheut, lokt Revelstoke veel natuurliefhebbers en de gedurfde wintersporters.

Dag 7: Revelstoke – Golden – 150 km – 2u 45 min

Golden is genesteld in de Columbia Vallei, rondom de samenvloeiing van de Columbia River en de Kicking Horse River. Het wordt omgeven door drie verschillende gebergtes en het Yoho National Park. Veel van de geschiedenis ligt in de Canadian Pacific Railway en de houtkapindustrie. Daarnaast kunnen de avonturiers onder ons de sport ‘Whitewater Rafting’ uitvoeren op de Kicking Horse River. Vanuit Golden vervolgt u uw route terug naar Calgary (419 km in ongeveer 04:40 uur).

Totale afstand: circa 1865 kilometer. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar uw eigen wensen.