Routesuggestie Chili

Routesuggestie Chili

12 dagen touren met een camper door Chili

Ontdek de mooiste route ter wereld: de Carretera Austral in zuidelijk Chili! Deze reis start in Puerto Varas en eindigt in Balmaceda. De Carretera Austral is nog grotendeels onverhard en daarom een ideale trip voor avonturiers die met een 4WD kampeerbusje op pad willen. Op termijn wordt deze route geasfalteerd.

Dag 1: Puerto Varas – Hornopirén – 140 km – 3u22min

Puerto Varas ligt prachtig aan het Lago LLanquihue. De Osorno vulkaan domineert de horizon en dit mooie immigrantenstadje laat haar Duitse roots goed zien. De reis begint gelijk goed: na slechts een paar kilometer asfalt wordt de weg onverhard en begint het grote avontuur! Vandaag komt u langs Peres Rosales National Park en bezoekt u onderweg de watervallen van Petrohué.

Dag 2: Hornopirén – Caleto Gonzalo – 91 km – 5u12min

Met de ferry vaart u door de mooiste fjorden, een prachtige dagtocht die u naar uw plaats van bestemming brengt bij het Reñihué fjord.

Dag 3: Parque Pumalín

Vandaag bezoekt u het Pumalín park, waar mooie wandelingen van 1 of 3 uur te maken zijn. Dit regenwoud staat bekend om haar eeuwenoude Alerce bomen.

Dag 4: Caleto Gonzalo – La Junta – 230 km – ca. 6uur

Deze lange rit is de moeite meer dan waard. U ziet het landschap langzaam veranderen naarmate u dichterbij Chileens Patagonie komt. Er zijn veel prachtige uitkijkpunten en een korte stop bij een van de thermale baden laadt u gegarandeerd weer op voor het volgende stukje rijden.

Dag 5: La Junta – Coyhaique – 260 km – ca. 8uur

Weer een lange reisdag richting provincie hoofdstad Coyhaique, door het mooiste landschap van Patagonië.

Dag 7: Coyhaique

Rustdag in Coyhaique, maak een wandeling in Reserva Nacional Rio Simpson of laat het Chileense leven in Coyhaique aan u voorbijtrekken.

Dag 8: Coyhaique – Puerto Gadal – 270 km – ca. 9uur

Van regenwoud tot droge pampa’s; tijdens deze rit gaat u het verschil merken! Er zijn genoeg mooie plekken om onderweg uit te rusten en te genieten van een picknick.

Dag 9: Puerto Gadal, Lago General Carrera

Vandaag kunt u het Lago General Carrera ontdekken. Maak een natuurwandeling of een toertocht in de omgeving.

Dag 10: Puerto Gadal – Puerto Bertrand / Rio Baker – 26 km – 43 min

Een kort ritje met eindpunt bij de Rio Baker. Hier kunt u kajakken, raften, paardrijden, mountainbiken of een dagtocht maken naar de Leon gletsjer.

Dag 11: Park Patagonia

Dagtocht door het nieuwe Park Patagonia, een zijtak van de Carretera Austral. Maak een wandeling en geniet van de ultieme rust.

Dag 12: Puerto Bertrand – Balmaceda – 350 km – ca. 6uur

Vandaag levert u de camper weer in!

Totale afstand: ca. 1200 kilometer. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar uw eigen wensen.