Routesuggestie Nieuw-Zeeland

Routesuggestie Nieuw-Zeeland

21 dagen van Auckland naar Christchurch

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige natuur. Vulkanen, gletsjers, bergen, bossen, meren, stranden en zee. U vindt het allemaal in Nieuw-Zeeland. Deze route biedt u de mogelijkheid om de hoogtepunten van zowel het Noordereiland als het Zuidereiland te zien.

Dag 1: Noordereiland Auckland

Uw rondreis begint op het Noordereiland in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Vooral het havengebied van Auckland is een uitgebreid bezoek waard. Wie van een mooi uitzicht over de baai wil genieten, moet zeker de vulkaanpiek One Tree Hill beklimmen.

Dag 2: Auckland – Tutukaka – 187 km – 2u33min

De eerste rit van uw camperrondreis brengt u naar de kust bij Tutukaka. Liefhebbers van de duiksport kunnen hier bij een van de duikcentra een dagtrip naar de top-duiklocatie de Poor Knights Islands maken. Wie niet wil duiken, kan er een mooie wandeltocht langs de kust maken of relaxen op het strand.

Dag 3: Tutukaka – Kahoe – 141 km – 1 u 52min

Kahoe is een goede uitvalsbasis om de Bay of Islands te verkennen. U kunt er bijvoorbeeld een boottocht voor de kust maken om bottlenose dolfijnen te spotten of een kajaktocht door het mangrovelandschap van de Tahoe rivier.

Dag 4: Kahoe

Vandaag heeft u een rustdag om nog meer van het gebied te bekijken. Ga bijvoorbeeld naar het Waipoua Forest om de reusachtige Kauri bomen te zien of rij naar de uiterste noordpunt van het Noordereiland, de vuurtoren bij Cape Reinga (2 uur rijden vanaf Kahoe).

Dag 5: Kahoe – Muriwai Beach – 318 km – 4 u 22min (via State Highway 15 en 12)

Via een kleine omweg (om niet nogmaals via State Highway 1 te rijden) rijdt u vandaag naar Muriwai Beach aan de westkust. Wie van paardrijden houdt, moet hier vooral een tocht te paard langs het strand maken.

Dag 6: Muriwai Beach – Rotorua – 277 km – 3 u 33min

Rotorua staat bekend om de geisers en dampende zwavelpoelen. Na een rondwandeling kunt u er bijkomen in de thermale baden.

Dag 7: Rotorua – Lake Taupo – Tongariro Nationaal Park – 147 km – 1 u 52min

Het eerste stuk van de reis voert over State Highway 5, ook wel bekend als de Thermal Explorer Highway, omdat er langs de route veel thermale parken te vinden zijn. Lake Taupo leent zich voor een leuke tussenstop, want aan het meer liggen diverse restaurantjes. Daarna is het niet ver meer naar de eindbestemming, Tongariro Nationaal Park.

Dag 8: Tongariro Nationaal Park

Geoefende wandelaars kunnen vandaag de Tongariro Crossing lopen, een schitterende tocht van bijna 20 kilometer. Voor wie dat te ver vindt, zijn er in het park nog veel andere wandelroutes, bijvoorbeeld naar de Taranaki watervallen.

Dag 9: Tongariro Nationaal Park – Wellington – 331 km – 4 u 4min

De hoofdstad van het Noordereiland, Wellington, is vandaag de eindbestemming. Hiervandaan maakt u morgen per ferry de oversteek naar het Zuidereiland.

Dag 10: Wellington – veerboot naar Picton – Nelson – 235 km – 5 u 35 min

De overtocht per Interislander ferry van Wellington naar Picton duurt ongeveer drieënhalf uur. Daar aangekomen rijdt u in een krappe twee uur door naar Nelson, een plaats met oude Victoriaanse huizen en met gezellige terrasjes.

Dag 11: Nelson – Abel Tasman National Park – Totaranui Campground – 133 km – 2 u 31min

Het Abel Tasman Nationaal Park staat bekend om zijn mooie kustlijn met granieten rotsen en gouden stranden.

Dag 12: Abel Tasman National Park

Ga vandaag heerlijk wandelen en genieten van de natuur in het park. Een aanrader is het lopen van de Abel Tasman Coastal Track. U gaat per boot naar het beginpunt en wordt na een schitterende wandeltocht van zo’n vier uur weer per boot opgepikt bij het eindpunt.

Dag 13: Abel Tasman National Park – Rotoroa – 193 km – 3 u 16min

Rotoroa grenst aan het Nelson Lakes National Park met twee gletsjermeren. Ook hier kunt u weer fantastische wandeltochten maken.

Dag 14: Rotoroa – Punakaiki – Greymouth – 224 km – 3 u 15min (via State Highway 6 langs de westkust)

De route voert vandaag deels langs de westkust, waar u vooral moet stoppen bij Punakaiki in het Paparoa National Park om de bijzondere Pancake Rocks te bezichtigen. Greymouth is de grootste stad aan de westkust van het Zuidereiland. Een leuke activiteit is hier een bezoekje aan de Monteith’s Brewing Company.

Dag 15: Greymouth – Franz Josef Glacier – Fox Glacier – 196 km – 2 u 40min

Vandaag brengt u een bezoek aan de gletsjers Franz Josef en Fox. Aan de voet van de gletsjers kunt u wandelen, maar omhoog lopen over het ijs mag tegenwoordig helaas niet meer, omdat de gletsjers te veel afbrokkelen. Wie toch graag op een van de gletsjers wil staan, kan –als het weer het toelaat – een vlucht per helikopter omhoog maken.

Dag 16: Fox Glacier – Wanaka – 262 km – 3 u 15min

Wanaka wordt ook wel “Klein Queenstown” genoemd. Het is een gezellige plaats aan Lake Tanaka. Vooral in de winter is het er druk met toeristen, want het is een favoriete skibestemming.

Dag 17: Wanaka – Queenstown – Te Anau – 227 km – 2 u 56min

De stad Queenstown ligt aan het Wakatipu meer en is vooral geliefd om de vele avontuurlijke activiteiten die er te doen zijn (bijvoorbeeld bungeejumpen, hanggliden of jet-boot varen). Na een stop in Queenstown rijdt u verder naar Te Anau, uw uitvalsbasis om het fjordenlandschap van de Milford Sounds te verkennen.

Dag 18: Te Anau

Vandaag kunt u een boottocht maken door de prachtige fjorden van de Milford Sounds. Voor de meeste mensen is dit het hoogtepunt van een reis naar Nieuw-Zeeland. De autorit over de zeer bochtige weg naar het vertrekpunt van de boot (ongeveer tweeënhalf uur rijden vanaf Te Anau) is een ervaring op zich.

Dag 19: Te Anau – Dunedin – 289 km – 3 u 23min

De stad Dunedin ligt aan de oostkust van het Zuidereiland. U kunt hier mooie wildlife excursies langs de kust maken en onder meer pinguïns, zeeleeuwen en albatrossen zien.

Dag 20: Dunedin – Moeraki – Tekapo – 287 km – 3 u 35min

De eindbestemming is vandaag Lake Tekapo, met onderweg een tussenstop aan de kust bij Moeraki. Hier vindt u de bijzondere Boulder Rocks, een stel enorme ronde stenen die aan de waterlijn liggen. Lake Tekapo is een geliefde vakantiebestemming bij de Nieuw-Zeelanders vanwege de vele activiteiten die er te doen zijn (o.a. vissen, golfen, fietsen, wandelen en in de winter skiën).

Dag 21: Tekapo – Christchurch – 258 km – 3 u 12 min (via Inland Scenic Route)

De mooiste manier om van Tekapo naar Christchurch te rijden, is via de Inland Scenic Route 72. Onderweg ziet u links de bergtoppen van Mount Taylor en Mount Hutt en rechts een golvend, groen heuvel landschap. In Christchurch kunt u uw camper inleveren en uw reis per vliegtuig vervolgen.

Totale afstand: 3705 kilometer. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar uw eigen wensen.