Routesuggestie Noordwest-Amerika

Routesuggestie Noordwest-Amerika

15 dagen Denver retour, ongerept Amerika

Ontdek het ‘echte Amerika’, met deze routesuggestie door Noordwest-Amerika en het wilde westen van de staten Montana, Wyoming, North Dakota en South Dakota. Ongerepte natuur, wildlife en de altijd vriendelijke Amerikanen: wees welkom in the Real America! Deze rondreis vanuit Denver brengt u langs alle hoogtepunten van de regio, waaronder de beroemde parken Yellowstone en Grand Teton.

Dag 1: Denver – Cheyenne – 110 mijl – ca. 2 uur

Na het ophalen en de instructie over de camper, is het handig om de eerste dag rustig aan te doen. Cheyenne is een leuk historisch cowboy stadje. Hier koopt u uw eerste cowboy laarzen en komt u vast in de stemming voor het echte Amerika.

Dag 2: Cheyenne – Hotsprings (SD) 240 mijl – ca. 6 uur

Na een dag rijden door de prairies, krijgt u een idee hoe wijds en verlaten dit gebied vroeger geweest moet zijn. Als u aan het eind van de dag aankomt in Hotsprings, heeft u nog tijd om de Mammoth Site en het Wilde Horse sanctuary te bezoeken.

Dag 3: Custer State Park en de Black Hills

Vandaag geen lange rit, tijd om bisons te spotten in Custer State Park, het symbool van de USA, Mount Rushmore en de tegenhanger Crazy Horse National Monument te bezoeken.

Dag 4: Custer State Park – Badlands NP – 75 mijl – ca 2 uur naar park entrance

Op een uur rijden van Rapid City  ligt het plaatsje Wall, een prima plek voor de eerste stop.  In de middag rijd u op gemak door Badlands National Park. Natuurlijk blijft u hier overnachten, want dit NP is het mooiste bij zonsondergang en zonsopkomst.

Dag 5: Badlands NP – Spearfish Canyon – 110 mijl – ca 3,5 uur

Als u wilt heeft u vandaag tijd om nog even in Rapid City of in Deadwood te kijken, voordat u doorrijdt naar Spearfish Canyon. Hier is ruim de tijd om te genieten van de rust en de prachtige omgeving.

Dag 6: Spearfish Canyon – Medora (ND) – 236 mijl – ca 7 uur

De Enchanted Highway met zijn bizarre kunstwerken voert door het uitgestrekte landschap dat deze regio kenmerkt. Bij Medora rijdt u Theodore Roosevelt NP in. Een ‘loop’ van 36 mijl voert door een pracht landschap met schitterende vergezichten. U bent er zeker van bisons, wilde paarden en kleiner wild te zien.

Dag 7: Medora – Billings – 282 mijl – ca 6 uur

De rit van Medora richting Billings voert door het landschap dat we kennen van The Horsewhisperer. Op de weg naar Billings is een stop bij het visitor center van Little Bighorn Battle field een aanrader.

Dag 8: Billings – Cooke City – 125 mijl – ca. 5 uur

Vandaag staat een van de mooiste routes van de VS op de planning; Beartooth Highway. Bereid u voor op een prachtige rit door de bergen. Cook City is een van de gates naar Yellowstone NP.

Dag 9, 10, 11: Yellowstone NP

Neem ruim de tijd om het eerste NP van de USA te bekijken. Mammoth, Grand Canyon of Yellowstone Lake en de omgeving van Old Faithfull, zijn must sees. De twee loops van Yellowstone zijn samen 200 mijl.

Dag 12  en 13: Grand Teton NP

Na het indrukwekkende Yellowstone NP, is Grand Teton NP een oase van rust. Geniet van een boot toer of neem de tijd voor een wandeling. Na Grand Teton NP is Jackson een leuk authentiek plaatsje om te bekijken.

Dag 14: Jackson – Rock Springs – 180 mijl – ca. 3 uur en 15 minuten

Voor dat u het echte Amerika verlaat en weer terug richting Denver rijdt, kunt u vanuit Rock Springs het imposante Flaming Gorge bekijken.

Dag 15: Rock Springs – Denver – 337 mijl – ca. 5 uur en 15 minuten

Na een prachtige rondreis levert u de camper weer in Denver.

Totale afstand: circa 1895 mijl. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar uw eigen wensen.