Routesuggestie Oost Europa

Routesuggestie Oost Europa

Een week door Oost Europa

Campervakanties in Oost Europa worden steeds populairder. Een camperreis door Oost Europa is zeker de moeite waard gezien de rijke geschiedenis en fascinerende cultuur. De wegen zijn erg goed begaanbaar, de afstanden zijn kort en de landen spelen goed in op de camper cultuur. Tijdens deze reis ontdekt u de ongerepte natuur, lieflijke dorpjes en bruisende hoofdsteden van Estland, Letland, Litouwen en Polen. Onze gerenommeerde leverancier Touring Cars is expert in Noord en Oost Europa en helpt u graag op weg.

Dag 1: Tallinn, Estland

Uw campervakantie in Oost Europa begint in Tallinn, Estland. Na aankomst op het vliegveld van Tallinn wacht de shuttlebus van Touring Cars op u. Als u een camper huurt van Touring Cars, kunt u er vanuit gaan dat alle kilometers inclusief zijn. Daarbij krijgt u een gratis GPS en kunt u eventueel gebruik maken van het noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is. Nadat al het papierwerk in orde is en u uitleg over de camper heeft gehad, is het tijd om richting Tallinn te rijden. Daar kunt u de eerste boodschappen halen en alvast wat Slavische cultuur opsnuiven.

Dag 2: Tallin, Estland – Rēzekne, Letland – 450 km – ongeveer 5,5 uur

Rēzekne, in het oosten van Litouwen, staat bekend om de vele meren. Door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is het oude stadscentrum grotendeels verwoest. Maar veel is herbouwd en een bezoekje waard. Rēzekne wordt ook wel het hart van de regio Letgallen genoemd en is de bakermat van Slavische cultuur.

Dag 3: Rezekne, Letland – Vilnius, Litouwen – 165 km – ongeveer 2,5 uur

Uw camperreis brengt u op een leuke derde bestemming: Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, op slechts een paar uur rijden vanaf Rezekne. Vilnius staat bekend om de vele marktjes waar u
heerlijke lokale delicatessen kan proeven, kathedralen en kastelen. Een must-see is de Gediminas toren.

Dag 4: Vilnius, Litouwen – Warschau, Polen – 470 km – ongeveer 6,5 uur

Warschau is niet alleen de hoofdstad van Polen, maar ook de grootste stad. Het is het centrum van de Poolse economie, politiek en cultuur. De smalle straatjes en mooie historische pleinen met hippe cafés leveren een camera vol mooie foto’s en herinneringen op. Breng een bezoek aan de voormalige residenties van Poolse heersers en ga naar een van de vele musea om kunst te bewonderen. Maak een mooie wandeling door een van de vele prachtige aangelegde openbare tuinen en parken en eet, net als de Polen, een broodje buiten. De bruisende buurt Vistula is ook zeker de moeite waard, waar u zo een wandeling door de bossen kan maken of ’s avonds kan gaan dansen.

Dag 5: Warschau – Gdansk, Polen – 360 km – ongeveer 4,5 uur

Gdansk is een stad voor actievelingen, met dennenbossen en zandstranden. Maar Gdansk staat ook bekend om de Bourgeois architectuur en de vele historische monumenten, waaronder de grootste vestingwerken van Europa. Een perfecte gelegenheid om de bij Touring Cars gehuurde fietsen van het fietsenrek te halen en te gebruiken voor een stadstoer langs de pittoreske fietspaden. Verras uw kinderen en fiets bijvoorbeeld richting de grootste dierentuin van Polen.

Dag 6: Gdansk, Polen – Riga, Letland – 725 km – ongeveer 9,5 uur

Als u een camperreis door Oost Europa maakt, kan een bezoek aan Riga niet ontbreken. Riga’s architectuur dateert terug naar het jaar 800 (Gotische periode) vol Middeleeuwse, houten gebouwen. Het is een ware parel van de architectuur. Naast de variëteit aan architectuur staat Riga ook bekend om zijn grote selectie aan attracties. Denk aan paardrijden, bungee jumpen of bezoek een van de vele mooie spa’s.

Dag 7: terug naar Tallinn – 309 km – ongeveer 4u15min

Op de laatste dag van uw campervakantie is het tijd om terug richting Tallinn te rijden om daar nog een dag door te brengen in een van de vele spa’s of anders nog te genieten van een dagje shoppen! Nadat u de camper heeft ingeleverd, brengt Touring Cars u terug naar het vliegveld of naar een van de hotels rondom het vliegveld.

Totale afstand: circa 2500 kilometer. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar uw eigen wensen, zo kunt u er natuurlijk voor kiezen langer te verblijven op de verschillende plekken.