Routesuggestie Scandinavië

Routesuggestie Scandinavie

Routesuggestie Scandinavië: 14 dagen door Noorwegen en Zweden

De adembenemende natuur is vaak dé reden voor een camperreis naar Scandinavië. Uitgestrekte bossen, meren en fjorden en heerlijk veel rust en ruimte. Ook een bezoek aan wereldsteden als Stockholm en Oslo is prima te combineren met een rondreis per camper. Tel daar bij op de lange dagen zonlicht en mooie natuurcampings en het is niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor het noorden in plaats van het zuiden van Europa. Wist u trouwens dat Lapland meer zonuren kent dan veel Zuid-Europese bestemmingen?

Dag 1: Oslo – Hunderfossen, Fåberg/Lillehammer 186 Km – 2u15 min

U haalt uw camper op in Oslo bij onze gerenommeerde leverancier Touring Cars. U bezoekt Oslo’s bezienswaardigheden en rijdt richting Lillehammer.

Dag 2: Hunderfossen

Vandaag bezoekt u attractiepark Hunderfossen, bekend van vele Noorse sprookjes.

Dag 3: Hunderfossen – Smelthytta / Røros 244 Km – 3u22 min

Dit stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is feitelijk een groot openlucht museum. Bezoek de 350 jaar oude mijn en de kerk, die tot de tien belangrijkste kerken in Noorwegen behoort.

Dag 4: Røros – Sonfjället National Park, Zweden – 164 Km – 3 uur

Sonfjället National Park in Zweden is een van de eerste nationale parken van Europa en staat bekend om haar prachtige natuur. Met een beetje geluk spot u hier beren, elanden, wolven of een lynx.

Dag 5 & 6: Sonfjället – Delsbo / Hudiksvall – 216 Km – 3u30 min

Bij Dellenbanan kunt u over oude rails een geweldige tocht afleggen per rail fiets. In Delsbo bezoekt u het Söderhamn fighter jet museum.

Dag 7: Delsbo – Uppsala – 180 Km – 1u50 min

Universiteitsstad Uppsala barst van de kunst en cultuur. Geniet van een dagje rondslenteren! U kunt in de omgeving ook het openluchtmuseum van Sigtuna bezoeken, dat terugleidt naar de tijd van de Vikingen.

Dag 8 & 9: Uppsala – Stockholm – 72 km – 1 uur

Ontdek Stockholm en haar vele eilanden. De oude stad ‘Gamla Stan’ en de heerlijke stadsparken.

Dag 10: Stockholm – Lindköping – 200 km – 2 uur

De stad Lindköping ademt geschiedenis en is een leuk dagtripje.

Dag 11: Lindköping – Varberg fort – Ca. 300 Km – 3u20 min

Fort Varberg werd tot de jaren ’30 gebruikt als gevangenis maar bestaat al veel langer en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Scandinavië.

Dag 12: Varberg – Marstrand – 120 Km – 1u30 min

Marstrand is een klein eilandje waar veel zeilwedstrijden worden gehouden. U kunt hier ook het Carlsten fort uit de 17e eeuw bezoeken.

Dag 13: Marstrand – Trollhättan – 86 Km. – Ca. 1 uur

Bezoek de watervallen van Trollhättan en de dagelijkse markt. Op maandag en donderdag wordt een eland safari georganiseerd in de omgeving.

Dag 14: Trollhättan – Kløfta / Oslo – 256 KM – 2u 40 min

Vandaag levert u uw camper weer in!

Totale afstand: 2200 kilometer. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar uw eigen wensen.