Van Seattle naar San Francisco

Gek geworden waren we dus niet, maar een beetje gek worden we er wel van. Want het besluit om twee maanden door de Verenigde Staten te reizen is dan wel genomen, er moeten nog heel wat besluiten genomen worden voor we kunnen gaan. Een ding hebben we ondertussen al wel vastgelegd: de camper. Handig als je een campertocht wilt gaan maken.

Ons tijdelijke huis én vervoer

Via WorldWide Campers kozen we de Freedom Elite E-23. Deze camper mogen we tijdens onze trip van twee maanden ons tijdelijke huis én vervoermiddel noemen. Het model ruim genoeg om comfortabel te zijn en niet de hele tijd letterlijk op elkaars lip te hoeven zitten, maar ook niet te groot, want het is wel de bedoeling dat ook IK er mee ga rijden. Want dat is een van de dingen die ik tijdens deze roadtrip wil doen en dan wil je als beginneling niet in zo’n enorm gevaarte de weg op. Kortom, het wordt de Elite E-23. Met alles erop, erin en eraan wat je twee maanden lang nodig kunt hebben. Ik heb nog wel een tip voor Moturis: bouw er kluisjes in! Dat die ontbreken is een beetje vreemd, omdat mensen tegenwoordig toch zaken als een camera en laptop meenemen. En je sleept niet alles elke keer mee de camper uit. Ik hoop dan ook dat ze er snel ingebouwd worden. Als ik van de inbouw van een kluisje in onze eigen camper uitga is het echt niet zoveel werk!

De road en route

Waar beginnen we, waar eindigen we en wat doen we tussen die twee plaatsen in? Leuke vraag. Nog leuker is het om het antwoord daarop te vinden en te bepalen. Want in twee maanden kom je aardig van hot naar her. Hot is nu vastgelegd: dat wordt Seattle. En het her is ook bekend: San Francisco. De route daartussen voert uiteraard langs de bekende –en minder bekende- nationale parken, en uiteraard Las Vegas. “Laten we daar onze trouwbelofte daar overdoen”, roep ik enthousiast tegen mijn wederhelft. “Of denk je dat het na bijna twee maanden op elkaars lip zitten een flitsscheiding wordt”? Hij houdt het op het overdoen van de trouwbelofte en tot mijn grote verbazing krijg ik zomaar ineens een ‘huwelijksaanzoek’. Hij ging nog net niet op de knieën, maar toch…Ik vond het erg ontroerend, want al zijn we heel wat jaartjes getrouwd, een echt aanzoek kreeg ik niet. We besloten destijds simpelweg om te gaan trouwen. Maar nu dus dat aanzoek en natuurlijk zei ik volmondig ‘ja’, we hebben immers nog lange weg te gaan samen.

En dan weer terug

Goed, een renewal in Las Vegas. Ook dat moet geregeld. En we beginnen dus in Seattle en gaan terug vanaf San Francisco. Dat betekent tussen het werken door de vluchten regelen en een hotelletje voor eerste en laatste nacht. O ja, en Alcatraz vast boeken. Dat is immers een must als je in San Francisco bent. Kortom, er is nog genoeg te doen en mocht ik denken tijd genoeg te hebben, de dagen blijken zomaar voorbij te vliegen. Ach, die vliegende tijd…dat was in de eerste plaats toch de reden om deze reis te gaan maken. Tot volgende maand!