Zo gestaag als de regen

Okay, we hebben een paar mooie dagen gehad, zo ergens afgelopen week, maar dat waren eigenlijk een beetje toevalstreffers, zeg maar. Of kruimeltjes van de weergoden om het aanhoudend geklaag over de gestaag vallende regen weer wat te dimmen. In ieder geval kunnen we in Nederland niet zeggen dat we een lekker droog en warm voorjaar hebben gehad. Op naar de zomer. Of gaan we misschien wel gelijk door naar de winter?

Dat hoop ik niet. Voor iedereen die in de komende maanden op vakantie gaat of wil gaan. Maar ook voor onze arme camper. Half april kwam hij uit de stalling, werd, na wat noodzakelijke reparaties, APK goedgekeurd en staat sindsdien werk- en werkeloos voor de deur. Af en toe kreunt hij zachtjes ‘ik wil rijden, ik wil rijden’, maar helaas…we gaan er niet mee weg. Ja we hebben zeker wel zin, maar geen goed weer,  en ook nog geen tijd. Maar toch willen we zeker wel met ons arme campertje op pad. Een paar dagen of zo, om hem te laten zien dat we echt nog wat voor hem voelen voor we onze camperliefde verplaatsten naar de camper die ons huis en vervoer zal zijn tijdens onze roadtrip door de VS. Want net als de regen gestaag valt, zo vorderen ook de voorbereidingen voor deze bijzondere  reis.

Check en dubbelcheck

Wat is er al geregeld de afgelopen 2 maanden? Natuurlijk de periode waarin we weggaan en de camper waarmee we reizen. Check. En nu ook de vluchten heen en terug. Net als de hotels voor de eerste en de laatste twee nachten van onze reis. Dubbelcheck. Ah, nog meer check: ook de hond heeft onderdak en de katten en goudvis worden verzorgd. Dus nu kunnen we zachtjesaan beginnen met de invulling van de reis en het min of meer vaststellen van de route. We krijgen al allerlei tips van dingen die we zeker moeten gaan doen of bezichtigen. Leuke tips, bruikbare tips. En wat leuk ook dat mensen met ons meedenken.

Renewal in Las Vegas

Wat zeker nog geregeld moet worden zijn de dingen die we in Las Vegas willen doen en natuurlijk onze ‘renewal’. Je moet toch iets geks doen nietwaar. En al lijkt september nog zo ver, het is wel bijna eind juni. Als ik kijk naar wat er, ondanks het groeiend aantal vinkjes op mijn checklistje, nog geregeld moet worden denk ik soms ‘dat ga ik niet halen’, want nog ‘maar’ 3 maanden voor we gaan. Dat betekent hard werken om alles klaar te krijgen. Zorgen dat alle zaken geregeld zijn. En als het kan nog even met ons eigen ouwe trouwe campertje op stap. Gewoon. Een dagje of wat. Even de spinnenwebben eraf en eruit vegen en hij is ‘ready to go’. Net als wij, zo gestaag als de regen, toch steeds meer ‘ready to go’ worden voor ons grote avontuur. Tot volgende maand!