Camperreis Zuid-Afrika deel 1

Camperreis Zuid-Afrika deel 1

Nou daar ga ik hoor, wel 3 keer mijn koffer en handbagage herpakt; op weg naar Zuid-Afrika. Op weg naar het onbekende land, vol verwachtingen…Zullen ze allemaal uitkomen? Het plan is om bij de British Airways desk op Schiphol te ontmoeten. Natuurlijk ben ik te vroeg op Schiphol maar dat geeft me dan gelijk ook de kans om nog wat Randen om te wisselen en wat make-up te kopen. Je kan ook in Zuid-Afrika met je pinpas en credit card betalen, maar ik vind het fijn om cash op zak te hebben, voor het geval dat… Daar zit ik dan, in vertrekhal 3, wachtend op 11 onbekende reisgenoten. Ik lijk wel gek, op reis met zoveel onbekenden. Wat als ze mijn humor niet snappen of wellicht komen er wel mooie vriendschappen uit voort? Ik zal het allemaal maar moeten beleven. Oh… Daar komen de eerste reisagenten al aan. Exciting, let’s go!!

De vlucht is heel goed gegaan. Via Londen Heathrow naar Kaapstad. Het was wel kiele kiele in Londen. De overstap was minimaal dus er bestond een kans dat we de vlucht naar Kaapstad zouden missen. De transferbus tussen T5 en T3 op Londen Heathrow deed er maar 8 minuten over; gelijk rennen naar douane om vervolgens door te rennen naar de gate. Tijdens beide vluchten zat ik naast Ronald en daarnaast weer Teun; heerlijk gekletst en toen merkte ik al dat die mannen dezelfde humor als ik hebben. Niet echt goed geslapen (zal wel door de gezonde spanning komen), maar je kan elke film kijken die je wilt; eten was overheerlijk en goede stoelen die ver naar achteren konden leunen.

De transfer naar Bobo Campers

Op de luchthaven staat een medewerker van Bobo Campers al op ons te wachten, met zo’n naambordje zoals bekende mensen ontvangen worden 🙂 Wil je een lokale sim kaart kopen voor je telefoon, dan kun je dat gewoon in de aankomsthal kopen. Voor zo een R400 heb je een sim kaart met beltegoed erop. Alle koffers en mensen aan boord en op naar het depot van de camperleverancier in Kaapstad! De transfer duurt wel een uur. Je rijd natuurlijk ook een beetje in de spits en als je je ogen nog open kunt houden, dan word je gelijk geconfronteerd met de Townships aan de linkerkant van de weg en de rijken aan de rechterkant van de weg. Soms rijdt er een superluxe Range Rover langs en daarnaast stopt dan net een pick-up volgeladen met mensen op weg naar werk. Wat een verschillen.

Lees alle blogs van Ilona in Zuid-Afrika