Kampeerauto’s steeds populairder

Worldwidecampers.com signaleert een snel groeiende vraag naar de huur van kampeerauto’s. Voor landen als Zuid-Afrika, Namibie en Australie, zijn deze kleine campers populair. Deze kleine campers zijn in de meeste gevallen voorzien van alle basisgemakken, hebben ze sterke motoren en vierwielaandrijving. Er zijn zogenaamde pick up’s met opbouw, maar ook volledig als camper ingerichte minivans.

Trendy gestylde campers

“Wij krijgen steeds meer vragen van consumenten over kleinere campers”, aldus Debbie Heydanus van worldwidecampers.com. “Niet alleen voor reizen door de Outback, maar bijvoorbeeld ook voor rondreizen door Amerika.” Klanten kiezen ook vaker voor een kampeerauto om zo hotelovernachtingen in steden gemakkelijk te kunnen combineren met kamperen in of bij de Nationale Parken. Bovendien zijn de kampeerbusjes vaak hip gestyled en aantrekkelijk geprijsd, waardoor ook een andere doelgroep aangesproken wordt.

Uitgebreid aanbod huurcampers

Het afgelopen jaar heeft worldwidecampers.com het aanbod in dit genre campers flink uitgebreid. Aanbieders als Jucy Campers, Escape en Apollo zijn actief in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Komend najaar wordt Mighty Campers in Australië hieraan toegevoegd. Op worldwidecampers.com is het volledige aanbod van kampeerauto’s te vinden, gerangschikt per aanbieder of per bestemming, waarbij eenvoudig de voorkeur voor kampeerauto of volwaardige luxe camper aangegeven kan worden.